Berbr podal stížnost. Jak dopadl?

0

Ač už není Roman Berbr ve vazbě, jeho trestní stíhání pokračuje. V nedávné době navíc neuspěl se stížností podané v rámci probíhajícího trestního řízení. Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zamítlo stížnosti 15 z 20 obviněných lidí, potvrdil v pátek ČTK mluvčí NSZ Petr Malý.

Na rozhodnutí NSZ poukázala Česká televize. "Usnesením ze dne 3. 2. 2021 byly zamítnuty jako nedůvodné stížnosti podané celkem 15 obviněnými fyzickými osobami. Ve vztahu k jedné obviněné fyzické osobě bylo státní zástupkyní NSZ rozhodnuto o vzetí na vědomí zpětvzetí podané stížnosti," uvedl mluvčí.

 

Roman Berbr je spolu s dalšími 19 osobami stíhán za údajné ovlivňování zápasů druhé a třetí nejvyšší fotbalové soutěže v několika posledních letech a ze zpronevěry 850 tisíc korun z rozpočtu Plzeňského krajského fotbalového svazu, které mělo být určené na proškolení fotbalových rozhodčích.

 

Celým případem se dlouhodobě zabývá Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ), která na podzim minulého roku v rámci vyšetřování poslala do vazby trojici nejvíce činorodých osob celé kauzy, dnes již bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra, bývalého sportovního ředitele Slavoje Vyšehrad Romana Rogoze a rozhodčího Tomáše Grimma. V současné době je všech 20 stíhaných osob na svobodě, když v polovině ledna jako poslední ze zmiňovaných opustil vazební věznici na Pankráci právě Roman Berbr.

 

Detektivové NCOZ tvrdí, že ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií a dosud zveřejněných informací mělo jít zejména o utkání ve prospěch Slavoje Vyšehrad, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou