FOTO: Domažlice v Olomouci neuspěly a s MOL Cupem se loučí

0

Ve středu 10.2.2021 čekalo domažlickou Jiskru 3. kolo MOL Cupu, ke kterému musela cestovat vlakem do přes 400 km vzdálené Olomouce. Vzhledem k aktuálnímu nepříznivému počasí a brzkých hodinách utkání, se na cestu západočeský celek vydal už o den dříve, jakmile obdržel výsledky negativních PCR testů.

Jiskra Domažlice nastoupila k soutěžnímu utkání přesně po čtyřech měsících, když naposledy sehrála utkání ČFL proti Královu Dvoru 10.10.2020 a od začátku to bylo znát. Souhra se hledala, ale i tak se brzy tým ze třetí ligy dostal do tempa. 

 

BRZKÉ SROVNÁNÍ

V 15. minutě se ale domácí Olomouc dostala do vedení. Po přihrávce od Radka Látala se trefil Martin Hála. Jiskru jakoby obdržená branka nakopla a zapla na vyšší výkonnostní stupeň. Odměna přišla za krátko. Už ve 21. minutě se po přímém kopu kapitána Petra Mužíka prosadil Martin Hrubý. Do přestávky se už stav utkání nezměnil, i když k tomu oba týmy měly své šance.

 

NEPROMĚNĚNÁ PENALTA UKONČILA SNAHU 

V 50. minutě se po nepřesné nahrávce zleva na střed od Martina Hály se k míči dostal Radek Látal. Domácí hráč zachoval klidnou hlavu a přízemním pokusem zvýšil na 2:1. Za 19. minut to bylo 3:1. Pablo González dostal míč na pravou stranu vápna a hned centroval do ohně, kde se nejlépe zorientoval Martin Nešpor a hlavou zvýšil na jak se později ukázalo konečných 3:1. Konečný stav to nakonec byl i proto, že v 75. minutě byl ve vápně faulován Egon Vůch, kterou ale sám faulovaný Vůch poslal k pravé tyči kam skočil i domácí branář Matúš Macík a nadvakrát balon chytil. Účast v MOL Cupu si nakonec užila i mladá budoucnost domažlického fotbalu, když se do brány dostal Luboš Růžička, dále Marek Nedvěd a Vojtěch Černý.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ střelce jediné branky domažlického celku, MARTINA HRUBÉHO:

"Myslím, že po tak dlouhé době náš výkon nebyl špatný. Prvních 15 minut jsme měli problém s rozestavením soupeře (3-5-2) na což nejsme z ČFL moc zvyklí a byli jsme za to potrestáni. Vytvořili jsme si do poločasu nějaké zajímavé situace a nakonec se nám podařilo vyrovnat. O poločase jsme si říkali, že musíme pokračovat stejně, ale bohužel jsme dostali brzy gól. Nějaké situace na vyrovnání jsme ještě měli, ale nepovedlo se nám to. Pak soupeř zvýšil na 3:1. Sice jsme ještě mohli snížit z penalty na 3:2, ale neproměnili jsme ji. Na soupeři bylo vidět, že trenují a hrají zápasy bez nějakých omezení. První dotek a přihrávky z jedné byly dovednosti, ve kterých nás soupeř předčil. Podali jsme dobrý houževnatý výkon, pracovali jeden za druhého, ale takový soupeř, jako je Olomouc, potrestá každou chybu a zaslouženě postoupila. Přeji Olomouci hodně štěstí do dalších bojů a ať dojdou co nejdál, když už nás vyřadili."

 

POZÁPASOVÁ HODNOCENÍ OBOU TRENÉRŮ si můžete poslechnout na videu zveřejněném na facebookových stránkách SK Sigma Olomouc - odkaz zde.

 

SESTŘIH VŠECH BRANEK zveřejnila také na svých facebookových stránkách SK Sigma Olomouc - odkaz zde.

 

FOTOGRAFIE z utkání nám poskytl pan LUKÁŠ UCHYTILLukasart.cz.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou