Po osmi letech existence hrají Přepeře ČFL a v MOL Cupu je čeká Viktoria Plzeň

0

Jedním z dalších lákadel pohárového MOL Cupu by pro spousty fanoušků bylo střetnutí Viktorie Plzeň a FK Přepeře. Kde že se klub s krkolomným názvem vzal v ČFL? A kdo za jeho úspěšným tažením stojí?

Na webovkách klubu se k histii a vzniku píše následující: 

"Historie klubu FK Přepeře se píše od roku 2013. Vše začalo vytvořením občanského sdružení FK Přepeře. Zakladateli jsou Kupka Michal jako předseda, Kvapil Miroslav a Bým Vladislav jako místopředsedové. Po fotbalové sezóně 2012/2013 jsme opustili do té doby naši domovskou arénu v Sekerkových Loučkách, kde jsme do té doby hráli pod hlavičkou SK Mírová pod Kozákovem „B“. V sezóně 2013/2014 jsme vystupovali na fotbalové scéně pod hlavičkou SK Semily „B“. Bohužel v Semilech jsme museli začínat od začátku, to znamená od „PRALESA“, od okresní soutěže. Tu jsme vyhráli bez porážky, pouze s jednou remízou v Libšátě, s tamním „béčkem“, 2:2. Do sezóny 2014/2015 jsme nastoupili již jako nováček FK Přepeře, do okresníko přeboru s „A“ týmem a do okresní soutěže s „B“ týmem. „A“ tým vyhrál okresní přebor a postoupil do 1.B třídy. „B“ tým skončil na 8.místě v okresní soutěži. V sezóně 2015/16 „A“ tým splnil cíl, vyhrál 1.B třídu a opět postoupil, tentokrát do 1.A třídy."

 

Zde záznam k historii klubu končí a tak je nutno doplnit, že Přepeře následně vyhrály i 1.A třídu, kdy se jim podařilo nastřílet přes 100 branek. Následující sezónu se umístil na druhém místě Krajského přeboru, ale i tak dostal pozvánku do Divize, kterou neodmítl. Fotbalový klub následnou sezónu pokračoval v tažení směrem vzhůru, když ve své divizní skupině skončil na druhé pozici a možná i díky rozšiřování ČFL soutěží na dvě skupiny, dostal možnost působit v jedné z nich. Zde se jejich postupné tažení zastavilo a druhou sezónu tak tráví v ČFL sk. B, kde jsou aktuálně na třetí pozici.

 

Redakce už v pondělí kontaktovala jednoho ze zakladatelů občanského sdružení, Miroslava Kvapila, který ochotně zodpověděl pár dotazů k tomuto článku a přípravě na pohárové utkání.

 

Tým má velmi krátkou historii, ale za sebou dlouhou šňůru postupových ročníků. Momentálně jste již druhý ročník v ČFL. Kdo všechno za úspěchy stojí?

 

 V prvé řadě musím určitě zmínit majitele klubu, pana Michala Kupku, který je přímo z Přepeře a o založení klubu se nejvíce zasloužil. Dík jistě také patří, ať už současným nebo bývalým sponzorům, hráčům a funkcionářům, bez kterých bychom se tak daleko nedostali. Jmenovitě určitě nemohu zapomenout ještě na pány Bednáře a Petříka. Samozřejmě dík patří i fanouškům, které máme v obci a širokém okolí skvělé.

 

Je zajímavé, že klub není jen o jednom týmu...

 

Za to jsme také moc rádi. Určitě jsme nikdy nechtěli stavě klub jen na jednom celku, to je neudržitelné. Muži mají kromě prvního týmu, také tým druhý, který hraje 1.B třídu a s nímž se budeme snažit postoupit výše. Přeci jen potřebujeme rezervní tým trochu zkvalitnit, vuči tomu prvnímu. Pak máme i „Céčko“, kde už se hraje, jak se říká, na žízeň. Máme i týmy přípravek a mladších žáků.

 

Teď k očekávanému MOL Cupu. V prvním kole jste přešli přes druholigový Varnsdorf a následně přes Velké Mýto, které hraje divizi. Jak kvalitně rozdílní to byli soupeři?

 

Oba zápasy byly velmi těžké, ale musím uznat, že s Vysokým Mýtem to bylo složitější. Možná nás Varnsdorf podcenil, ale my byli i tak velmi dobře připravení a troufám si říci, že jsme zvítězili zaslouženě. Vysoké Mýto bylo jistě namotivované po prvním postupu, ale my máme velmi zkušené hráče, ať už ze zahraničních soutěží, nebo první i druhé ligy. Myslím, že v tomto zápase vyhrály zkušenosti.

 

Čeká vás zápas s ligovou Plzní. Jak jste na utkání připravení a jaké máte ambice?

 

S přípravou je to složité. Jelikož nehrajeme profesionální soutěž, nevztahují se na nás stejná pravidla, jako například na Plzeň, která bude mít v zápase, co se připravenosti týče, nespornou výhodu. Momentálně nám bylo umožněno trénovat s kádrem, který je na soupisce pro pohárová utkání – tedy nikdo další navíc, alespoň dva týdny před nadcházejícím zápasem, takže se připravujeme na umělce v Turnově. Veškerá, i takto krátká příprava, se ale může zhroutit, až přijdou výsledky z povinných PCR testů. Pokud se u několika lidí nečekaně objeví pozitivní výsledek, můžeme jet do Plzně leda na výlet. Ale jistě by to pro nás byl další velký úspěch, kdybychom přes Plzeň postoupili.

 

Co od zápasu s Plzní očekáváte a bude u vás, pokud to PCR testy dovolí, plná sestava?

 

Bohužel ani tak nebudeme v plné sestavě. Chybět nám bude zkušený kapitán Jarda Nesvadba, také Jakub Synek a Konrad Zaradny, polský mladík, jenž k nám přišel před sezónou z Gorniku Zabrze hrající polskou Ekstraklasu. Na poslední chvílí přestoupil do druholigového Vyšehradu.

Jinak od Plzně očekáváme vysoký pressing a to, že bude chtít už do poločasu rozhodnout. My motivaci máme a věříme v naše kvality. Na jaký výsledek to bude stačit se uvidí ve středu na hřišti.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou