Petr Mužík a Marek Bauer se zpovídali k nadcházejícímu pohárovému utkání Jiskry Domažlice s Olomoucí

0

Tento týden nás čeká několik utkání MOL Cupu a mezi nimi je i několik utkání, kde vystupují i kluby z neprofesionálních soutěží. Jedním z nich je i souboj mezi Sigmou Olomouc a TJ Jiskrou Domažlice. Právě hráče ze západočeského celku jsme před zápasem oslovili, aby nám sdělili o týmovém rozpoložení před samotným zápasem.

Na utkání samozřejmě není umožněn přístup divákům a tak se na moravu nemohli vlakem, spolu s týmem, vydat i fanoušci tohoto západočeského klubu. Jiskra ale i přesto věří, že jim fanoušci z domova budou držet palce k postupu do dalších bojů. Ostatně Domažlice mají za sebou velmi vydařený podzim, když ztrácí za vedoucí rezervou Sparty Praha tři body, ale mají zápas k dobru a skalp Sparty na svém domácím hřišti. V poháru se Jiskře podařilo přejít přes Brandýs a druholigové Ústí nad Labem. Co nám ale na dotazy sdělili kapitán mužstva Petr Mužík (číslo dresu: 6) a dlouholetý kmenový hráč Viktorie Plzeň, Marek Bauer (číslo dresu: 5), který i přesto, že patří Plzni, působí v Domažlicích již více než 10 let?

 

Chlapi, v poháru si vedete velmi dobře. Po přestřelce s Brandýsem jste zdolali i druholigové Ústí. Jak jste ale na Olomouc připravení, vzhledem k opatřením, které je pro profesionální a neprofesionální kluby odlišné?


PETR: Tak v pohárech se nám daří dlouhodobě. Vždycky se na tyto zápasy dokážeme trošku víc vyhecovat, než v normální soutěži. A jak jsme připraveni uvidíme ve středu...


MAREK: S Ústím nad Labem jsme hráli velice dobře a zaslouženě jsme postoupili. Do Olomouce samozřejmě jedeme jako outsider s cílem pokusit se překvapit. Příprava byla bohužel vzhledem k aktuální situaci nestandardní, nemohli jsme pořádně trénovat pohromadě, což se samozřejmě může na hřišti projevit. 


PETR: Ano, příprava byla hrozná. Pro mě z nepochopitelných důvodů jsme nedostali povolení trénovat normálně, a tak jsme pouze běhali a běhali. Postupem času jsme trénovali po dvojicích a pravidelně jsme se testovali... Takže vzhledem k tomu, že poslední zapas jsme odehráli cca před 2 a půl měsíci, tak jsem sám zvědavý, jak ten zápas zvládneme.


MAREK: Já věřím, že můžeme být ve středu vyrovnaným soupeřem a Sigmu dokážeme potrápit!

 

Tomu věří myslím všichni fanoušci západočeského celku. Jak ti vám budou na hřišti chybět?


MAREK: Strašně moc! Myslím si, že i přes dalekou cestu by někteří do Olomouce dorazili. Je to škoda, nejen ve fotbale, ale všeobecně v celém sportu.


PETR: Souhlasím. Pohár vždy přitáhl i do Domažlic spoustu diváků, kteří si tyto zápasy, stejně jako my, moc užili. A věřím, že ti nejvěrnější, by si výlet určitě udělali. Ale určitě nás budou podporovat i na dálku.

 

Dalším případným strašákem jsou PCR testy. Předpokládám, že nejpozději včerejšek byl pro vás poslední testovací den. Vnímáte riziko, že si třeba nemusíte zahrát, nebo pojedete do Olomouce bez několika lidí, i když jsou po zdravotní stránce úplně v pořádku?


MAREK: Správně předpokládáte, včera odpoledne jsme všichni podstoupili testy. Doufám, že pro všechny dopadnou dobře, i když riziko tady samozřejmě je, ale s tím jsme do toho šli. Všichni bychom samozřejmě chtěli hrát u nás před plným stadiónem, ale situace je prostě teď taková, zdraví je na prvním místě a my se s tím musíme vyrovnat.


PETR: Jojo, včera odpoledne jsme všichni podstoupili PCR testy, abychom dnes dopoledne věděli výsledky a po obědě mohli vyrazit vlakem do Olomouce, kde přespíme. Akorát přišla zpráva, že jsme všichni testovaní hráči negativní, takže alespoň v tomto nás Covid neomezil.

 

Budete na Andrově stadionu tedy připraveni v plné sestavě, nebo máte nějaké marodky, či proběhly nějaké odchody (příchody)?


MAREK: Žádné změny v kádru neproběhly, na marodce ale máme 2 hráče.

 

Věříte si i přes nepřízeň v přípravě na svého soupeře? Někde jsem zaslechl, že byste chtěli do Domažlic přivézt Evropu.


PETR: Tak my v tomto zápase nemáme co ztratit. Všichni se na to moc těšíme a pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek. A co se týče té Evropy, tak my máme náročného prezidenta, pana Ticháčka, a ten má pouze ty nejvyšší cíle.


MAREK: Kdybychom si nevěřili, tak jsme zápas už dávno odřekli. Evropa je sen i našeho kapitána, tak mu ho pojďme splnit. (smích) 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou