Etická komise zahájila disciplinární řízení

0

V minulosti jsme vás informovali o tom, že Etická komise FAČR 25.11.2020 zahájila disciplinární řízení proti osobám vedeným v kauze Berbr. To však bylo s ohledem na výsledky vyšetřování přerušeno a nyní, 21.01.2020, bylo zahájeno šest nových disciplinárních řízení. 

"Rozhodnutí o zahájení řízení s těmi členy, u nichž po zkoumání skutkového i právního stavu věci takové důvody k zahájení disciplinárního řízení shledány byly, jsou uveřejněny jmenovitě na Úřední desce FAČR. Dalšími případnými zahájeními disciplinárních řízení se bude Etická komise nadále zabývat na svých nadcházejících zasedání." Stojí na internetových stránkách FAČR, s odkazem na Úřední desku FAČR.

 

Mezi podezřelými osobami je například rozhodčí Pavel Rejžek, který je podezřelý z toho, že ovlivnil jako hlavní sudí ligová utkání mezi Opavou a Zlínem v srpnu 2019 a Plzně s Jabloncem v září 2020. V souvislosti se zápasem Plzně s Jabloncem měl mít od Romana Berbra slíben úplatek v podobě nominace na mezinárodní listinu rozhodčích FIFA.

 

Dalšími podezřelými mají být asistenti rozhodčích Zdeněk Mudra a Vladimír Pastyřík, kteří měli v květnu 2019 ovlivnit utkání mezi Vltavínem a Vyšehradem (ve prospěch Vyšehradu). Vyšehrad tento ročník mířil za postupem do vyšší soutěže.

 

 

Z pozice tehdejšího sekretáře komise rozhodčích FAČR, Patrika Filípka, etická komise podezřívá z ovlivnění delegace rozhodčích na přípravné utkání mezi Vyšehradem a Motorem Praha, v únoru 2020, na pokyn tehdejšího sportovního ředitele Vyšehradu Romana Rogoze. Stejného jednání se měl v červnu 2019 dopustit Václav Kohout, který z ovlivnil delegaci pro utkání Vyšehradu v ČFL proti Živanicím a Litoměřicku.

 

Za předání úplatku 100.000 korun od Romana Rogoze pro Roberta Hájka, za ovlivnění zápasu mezi Živanicemi a Vyšehradem, je podezřelý Jan Hořejší.

 

Do 16. února musí podezřelí předložit vyjádření k dané věci. Etická komise se pak jejich chováním podezřelých bude zabývat na zasedání 23. února.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou