Po Rogozovi opouští Pankrác i Roman Berbr

0

Dnešním dnem se ve vazební věznici Pankrác, ani jiné v České republice, nenachází nikdo z obviněných v "kauze Berbr". Dnes ve 14:00 hodin pankráckou vazební věznici v Praze opustil někdejší místopředseda fotbalového svazu a tzv. můž číslo jedna, Roman Berbr.

Před nedávnem jsme informovali o propuštění Romana Rogoze a očekávaném propuštění hlavní postavy celé kauzy, Romana Berbra, který měl být propuštěn na svobodu nejpozději v sobotu 16. ledna 2021, jelikož dozorující státní zástupkyně Daniela Bártíková nepodala návrh soudu na ponechání těchto osob ve vazbě.

 

Roman Berbr, nebo jak se mu dle zajištěných odposlechů říkalo také taťka, byl tedy dnes propuštěn z vazby a spolu s dalšími 19 obviněnými lidmi bude stíhán na svobodě.

 

V kauze tedy ze strany vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) došlo zřejmě k provedení všech potřebných výslechů svědků, kvůli kterým byl spolu s v minulosti propuštěnými Romanem Rogozem, Michalem Káníkem a Tomášem Grimmem, vzat do vazby, aby tyto svědky nemohli před provedenými výslechy nijak ovlivnit.

 

Předmětem kauzy je tvrzení kriminalistů NCOZ, že docházelo k ovlivňování zápasů prostřednictvím rozhodčích zejména ve prospěch týmu Slavoj Vyšehrad v sezóně 2018/19, který postupoval ze třetí do druhé ligy. Utkání byla ovlivňována organizovanou skupinou nejen pro postup Vyšehradu, ale napřklad i kvůli sázkám.

 

Podle vyšetřovatelů NCOZ navíc Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu, o čemž jsme v minulosti také informovali. Manželka Romana Berbra, Dagmar Damková, zároveň v minulosti rezignovala na post ve výkonném výboru FAČR a Řídící komisi pro Čechy a také na svém postu v komisi rozhodčích UEFA.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že významní svědci byli již vyslechnuti, Tomáš Grimm a Michal Káník dle médií s detektivy spolupracují a "taťka se synáčkem" podle dostupných informací odmítli vypovídat, je jen otázkou času, než skončí celá kauza před soudem.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou