Rogoz je na svobodě

0

Roman Rogoz už je venku a posledním z vazebně stíhaných v tzv. kauze Berbr je samotná hlava chobotnice, Roman Berbr. Ale i toho brzy čeká svoboda, konkrétně 16. ledna 2021. O důvodech jeho propuštění jsme již dříve informovali.

Roman Rogoz opustil vazební věznici včera v podvečer, tedy 11. ledna 2021, pět dnů před koncem lhůty tříměsíčního pobytu ve vazbě. O vazbě rozhodl Obvodní soud pro Prahu 6 v neděli 18. října 2020, dva dny poté, co byl spolu s Romanem Berbrem, Michalem Káníkem a Tomášem Grimmem, z důvodu obvinění z ovlivňování zápasů druhé a třetí nejvyšší soutěže, zadržen. Dalších 16 osob kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) vyšetřovali od samého počátku na svobodě.

 

Zatímco Michal Káník s Tomášem Grimmem se rozhodli spolupracovat a z vazby byli propuštěni do měsíce od vzetí do vazby, číslo jedna a číslo dva si vazbu "užili" i přes vánoční svátky. 

 

S informacemi o propuštění Romana Rogoze přišel server iSport.cz. "Ano, byl propuštěn. Více k tomu nemohu sdělit, snad jen to, že můj klient se nyní bude věnovat svému zdravotnímu stavu. Jednou věcí je zdravotní stav jako takový, druhou psychická stránka věci, která je hodně špatná," sdělil na dotaz redakce iSport.cz Rogozův obhájce Oldřich Chalupa.

 

Za předčasným propuštěním Romana Rogoze je tedy zřejmě zhoršený zdravotní stav. "Došlo u něho k zhoršení zdravotního stavu, když byl zadržen. Nebyl tudíž v pozici, kdy by se mohl řádně hájit," uvedl tehdy Chudoba pro Sport.cz po jednání Obvodního soudu pro Prahu 6, při němž byla na Rogoze, Berbra, Grimma a Káníka uvalena vazba.

 

Rogoz bude tedy stejně jako dalších 18 osob dál stíhán na svobodě. K nim se dle informací Práva v pátek přidá Berbr, který na propuštění ještě čeká. Ani v jeho případě neshledalo státní zastupitelství důvody, aby žádalo o prodloužení vazby.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou