FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Polsku

0

Polsko nakoplo pořádání Mistrovství Evropy v roce 2012. Vyhlášení jsou i polští hooligans! Podívejte se do fotogalerie, jak vypadá amatérský fotbal v Polsku!

Polský fotbal zažívá s posledních letech rozmach, který je důsledkem pořádání Mistrovství Evropy v roce 2012. Před ním Poláci zainvestovali přes půl bilionu korun do stadionů, infrastruktury, hotelů či letišť. Mohou se tak pochlubit Národním stadionem ve Varšavě, který má kapacitu 58 tisíc fanoušků. Na území Polska jsou i další tři stadiony, na které se vejde přes 40 tisíc fanoušků. Pro srovnání: na Spartu ani Slavii, dva největší české stánky, se nevejde ani 20 tisíc návštěvníků.

 

V Polsku se fotbal na nejvyšší úrovni hraje v Ekstraklase, kterou hraje 16 týmů. Poté následuje I liga a II liga, které jsou celostátními soutěžemi. Na čtvrté úrovni se hraje III liga, ty jsou v Polsku čtyři. Následuje IV liga, která je rozdělena do dvaceti divizí. Na šesté úrovni se hraje Klasa okregowa, a to v 55 divizích. V některých částech Polska fotbal na této úrovni končí, ale jinde najdeme ještě další tři úrovně soutěží – Klasa A, Klasa B, Klasa C.

 

Polsko je zemí chuligánům zaslíbenou. Byť historie polských chuligánů patří mezi jednu z nejmladších na světě. Počátek vzniku této scény se datuje až od osmdesátých let dvacátého století. Polské ekipy (chuligánské skupiny) vystupují obzvlášť brutálně, jsou výborně organizované a bojovníci jsou většinou velice dobře vytrénovaní jedinci. Polští chuligáni momentálně patří mezi vůbec to nejlepší, co světoví hooligans nabízí. 

 

Chuligáni v Polsku se velice často střetávají v tzv. ustawkách. Jedná se o domluvené bitky někde na louce, lese, v parku nebo jiném zvoleném místě. Na základě výsledků těchto bitek se určuje žebříček ligy chuligánů, kterému dlouhá léta kraluje Lech Poznaň, jehož chuligáni jsou patrně vůbec tím nejsilnější chuligánským táborem v Evropě. 

 

Není divu, že fanoušci hostujícího týmu sledují utkání ze železných klecí!

 

Ve fotogalerii od polských a německých groundhopperů uvidíte, jak vypadá polský fotbal na amatérské úrovni!

 

PODZIM 2020

FOTOSERIÁL: Očima fanynek

FOTOSERIÁL: Emoce na pochodu

FOTOSERIÁL: Ženy s píšťalkou

FOTOSERIÁL: Pánové rozhodčí

FOTOSERIÁL: Těžká práce gólmanů

FOTOSERIÁL: Nejlepší momentky fotbalového podzimu

FOTOSERIÁL: Život ve skluzu

FOTOSERIÁL: Fanoušci

FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Německu

FOTOSERIÁL: Ligové fanynky


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou