Exligový Zdeněk Šenkeřík pomáhá rodnému Nedašovu ve zlínském krajském přeboru. Má zde i svůj fotbalový kemp

0

Bývalý ligový fotbalista pražské Slavie Zdeněk Šenkeřík posílil v podzimní části celek Nedašova ve zlínském krajském přeboru. Jeho týmu patří v průběžné tabulce KP velmi lichotivá šestá pozice. V posledním utkání v Kvasicích se dokonce zapsal do listiny střelců. V té chvíli ale byly souteže přerušeny a vypadá to, že se znovu bude hrát až na jaře.

Exligový fotbalista pražské Slavie, Bohemians, Jablonce a ostravského Baníku si vyzkoušel i angažmá v tureckém Malatyasporu a také v norském Stabæk Fotball. Poté prošel několik klubů v nižších soutěžích v okolí Prahy. V závěru své bohaté kariéry se vrátil do svého rodiště, kde s fotbalem před lety začínal.

 

Nedašov byla pro Šenkeříka jasná volba

"V Nedašově jsem přes léto trénoval a nakonec jsme se s vedením dohodli na mém působení. Extra mě nic lákat nemuselo. Věděl jsem, že nakonec kariery obléknu dres, ve kterém jsem začínal kdysi před třiceti lety jako žák. Jsem překvapený z úrovně této soutěže, má tempo a narážíme na kombinačně a technicky vyspělejší mužstva, než jsme my. Ale soupeři zase naráží za podpory našich fanoušků jak doma tak i venku na obrovskou bojovnost a zarputilost z naší strany," popisuje svůj návrat na Valašsko Zdeněk Šenkeřík.

 

Sleduje pravidelně i své bývalé kluby

"Když budu brát pouze ty prvoligové, ve kterých jsem působil - Bohemians, Jablonec, turecký Malatyaspor, Slavia, norský Stabaek, Baník Ostrava, tak všeobecně sleduju všechna mužstva, ve kterých jsem působil. Nejvíc pozornosti má ale jednoznačně Slavia, kde jsem zažil nejhezčí momenty své kariéry, dva ligové tituly, účast a dva góly v Champions League. Mám rád Jablonec, kterému taktéž fandím a sleduji ho. Zažil jsem tam pod trenérem Radou krásné tři roky, které mi pomohly k zahraničnímu angažmá," řekl Šenkeřík.

 

Šest let se věnuje také trenérskému řemeslu

"Posledních šest let jsem prošel jako trenér od přípravek, přes žáčky, dorost a dospělé různých úrovní, naposledy jsem působil jako asistent trenéra ve Viktorii Žižkov u A mužstva, takže nějaké trenérské zkušenosti mám. Vedu individuální tréninky, dělám fotbalové kempy, třeba jeden z nich probíhá u nás v Nedašově.  Momentálně na úrovní žákovské a dorostenecké kategorie," nastínil Šenkeřík. 

 

Pandemie COVID -19 hodně zahýbala sportem i společenským životem

"Samozřejmě nerad bych něco zlehčoval v tomto ohledu. Epidemiolog nejsem. Upřímně je mi nejvíc líto starších lidí a dětí ve školách. Toho omezení je strašně moc. Zahýbalo to sportem, kulturou, vztahy lidí a tak dále. Věřím ale, že se situace brzy napraví a zase se začne hrát před plnými tribunami a celkově se společenské dění uklidní," dodal bývalý ligový fotbalista.

 

 

Profesionální fotbalová kariéra Zdeňka Šenkeříka - zdroj wikipedie

Odchovanec Zlína prošel ve své kariéře několika českými kluby. Z nepovedeného tureckého angažmá v Malatyasporu ho v létě 2007 vykoupila Slavia. V téže sezoně, tedy 2007/08, si zahrál se Slavií premiérově Ligu mistrů UEFA, v jejímž rámci výrazně pomohl svému týmu k postupu do jarní části evropských pohárů, zejména pak vyrovnávací brankou v odvetném zápase na půdě rumunské Steauy Bukurešť (1:1). V prvním utkání se Steauou vstřelil historicky první branku Slavie v Lize mistrů (Slavia vyhrála 2:1). V tomto střetnutí také použil fotbalovou kličku, podle níž natočila UEFA instruktážní video.


Získal se Slavií i dva domácí ligové tituly (v sezónách 2007/08 a 2008/09). V zimním přestupovém období sezóny 2008/09 odešel na půlroční hostování do týmu norského mistra Stabæk Fotball. Český mistrovský titul mohl oslavit i v sezoně 2008/09, byť byl ke konci sezony na hostování právě v norském klubu. Tam se příliš neprosadil, jeho hostování skončilo předčasně a v létě 2009 tak znovu nastoupil do přípravy se Slavií. O rok později po nevydařené sezoně odešel do Baníku Ostrava. K 1. červenci 2012 podepsal smlouvu v FK Bohemians Praha. V říjnu 2013 zde ukončil profesionální kariéru.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou