FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Německu

0

Fotbal je v Německu velkým fenoménem. Obrovské stadiony, vysoké návštěvy – to vše je u našich sousedů samozřejmostí. Jaký je však fotbal v Německu na nižší úrovni? Podívejte se do fotogalerie od groundhopperů!

Německý fotbalový svaz organizuje fotbalové soutěže na nejvyšších pěti úrovních, ty lze také považovat za profesionální či poloprofesionální. Mezi tyto soutěže řadíme 1. Bundesligu (18 týmů), 2. Bundesligu (18 týmů), 3. Ligu (20 týmů), Regionalligu (5 x 16 týmů) a Oberligu (12 x 16 týmů). První tři soutěže jsou celostátní, od čtvrté nejvyšší soutěže mluvíme o regionálních soutěžích.   

 

Od šesté úrovně se hrají soutěže, které organizuje 21 fotbalových svazů, které působí v šestnácti spolkových zemích. Na šesté úrovni jsou tedy nejvyšší soutěže jednotlivých fotbalových svazů a říká se jim Landesliga, dalšími soutěžemi jsou Kreisoberliga, Kreisliga A, Kresliga B, Kreisliga C, Kreisliga D, 1. Kreisklasse, 2. Kreisklasse a 3. Kreisklasse. V některých částech soutěže končí na desáté úrovni, jinde až na čtrnácté.

 

Podívejte se do fotogalerie od groundhopperů @eastern1909 a Sachseninformer, která vám ukáže, jaké jsou rozdíly mezi německým a českým fotbalem!

 

V dalším díle se vrátíme na české trávníky. Těšte se na nejlepší momentky fotbalového podzimu!

 

Amatérský fotbal v Německu

Amatérský fotbal v Polsku

Amatérský fotbal na Slovensku

Amatérský fotbal v Rakousku

Amatérský fotbal v Anglii

Amatérský fotbal v Itálii

Amatérský fotbal ve Španělsku

Amatérský fotbal v Rusku

Amatérský fotbal v Srbsku

 

Amatérský fotbal v Jižní Americe

 

PODZIM 2020:

 

FOTOSERIÁL: Očima fanynek

FOTOSERIÁL: Emoce na pochodu

FOTOSERIÁL: Ženy s píšťalkou

FOTOSERIÁL: Pánové rozhodčí

FOTOSERIÁL: Těžká práce gólmanů


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou