Berbr a tři další obvinění byli vzati do vazby. FAČR svolává mimořádné zasedání

0

Místopředseda FAČR Roman Berbr, který je jedním z obviněných v aktuální kauze kvůli ovlivňovaní fotbalových zápasů, skončil za mřížemi. Na další vývoj bude totiž čekat ve vazbě, kam byl vzat podle informací České televize i sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý prvoligový hráč Michal Káník. 

Policie již v pátek obvinila z ovlivňování výsledků fotbalových utkání celkem dvacet lidí. V neděli soud vyhověl žádosti státního zastupitelství a čtyři osoby včetně šedé eminence českého fotbalu Romana Berbra umístil do vazby. Vazba byla navrhnuta kvůli obavě, že by zmíněná čtveřice mohla pokračovat v trestné činnosti a také mařit další průběh vyšetřování ovlivňováním svědků.

 

Kromě již jmenovaných Berbra, Rogoze, Grimma a Káníka jsou podle Seznam Zpráv mezi obviněnými funkcionář Martin Svoboda či současní rozhodčí Jan Cihlář, Jiří Houdek a Jiří Musil. A dále bývalí rozhodčí, případně delegáti Miloš Vitner, Petr Klupák, Marek Janoch, Robert Hájek, Michal Myška, Zdeněk Koval, Jiří Kříž, Pavel Vlasjuk, Jiří Kabyl a Jana Štychová. Pozornosti policie neušli ani bývalý hráč Vltavínu Martin Uvíra a fotbalový manažer manažer FK Litoměřicko Martin Pýcha.

 

Dvacítka obviněných čelí podezření, že se účastnila ovlivňování výsledků zápasů v nižších soutěžích prostřednictvím rozhodčích. Podle dostupných informací mělo jít především o utkání Vyšehradu. Ten aktuálně působí ve druhé lize, kam postoupil předloni. Trestní řízení byla zahájena pro podezření z přijetí úplatku, zpronevěry a podplácení. U některých obvinění navíc mělo ke jmenovaným trestným činům ve prospěch organizované skupiny, za což se v případě shledání viny zvyšuje horní hranice sazby případného trestu.

 

FAČR na aktuální dění zareagoval svoláním pondělního mimořádného zasedání výkonného výboru.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou