Policie zasahuje! Roman Berbr zatčen!

0

V sídle FAČR od rána zasahuje útvar Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) a zároveň provádí i domovní prohlídky. Spolu s místopředsedou FAČR Romanem Berbrem bylo obviněno i dalších devatenáct osob.

Vrchní pražská žalobkyně Lenka Bradáčová k případu pro Seznam Zprávy uvedla: „Národní centrála proti organizovanému zločinu zahájila dnešním dnem trestní stíhání u celkem dvaceti osob. Trestní řízení je vedeno v souvislosti s činností organizované zločinecké skupiny zabývající se korupcí při ovlivňování výsledků fotbalových zápasů. Tři osoby podezírá policie z trestných činů zpronevěry a podplacení. U jedné osoby je trestní řízení vedeno pro trestný čin zpronevěry, podplácení a přijetí úplatků. U dalších tří osob jde pouze o trestný čin přijetí úplatku ve prospěch organizované zločinecké skupiny.“

 

Kriminalisté NCOZ během dnešního dne provádějí na několika místech České republiky úkony trestního řízení, které souvisejí s českým fotbalovým prostředím. Vzhledem k tomu, že podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze, nebudeme věc dále komentovat,“ sdělil redakci iDNES.cz tiskový mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

 

"Můžeme potvrdit, že dnes od ranních hodin probíhají policejní procesní úkony, jejichž součástí byla také prohlídka konkrétních nebytových prostor sídla asociace na Strahově. FAČR poskytuje v tuto chvíli maximální součinnost všem složkám Policie ČR a čeká na další pokyny a informace," uvedl pro Seznam Zprávy mluvčí fotbalové asociace Michal Jurman.

 

Dle Seznam Zprávy se má trestní stíhání se má týkat zejména manipulování zápasů druholigové či třetiligové soutěže kvůli sázkám. Epicentrem celého dění má být Slavoj Vyšehrad, kde coby sportovní ředitel působí Roman Rogoz, Berbrův blízký přítel a spolupracovník.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou