Bude nouzový stav? Od kdy a dotkne se amatérského fotbalu? Situaci sledujeme

0

Vláda ČR dnes odpoledne rozhodne, zda kvůli epidemii nového typu koronaviru v Česku letos podruhé vyhlásí nouzový stav. Představitelé vlády předtím budou vysvětlovat své úmysly poslancům. Zda a v jakém měřítku se nouzový stav vyhlásí, budeme bedlivě sledovat a o závěrech budete informováni.

Ministr zdravotnictví, Roman Prymula, v úterý večer v České televizi sdělil podrobnosti k jeho úmyslu vyhlásit nouzový stav. O chystaných omezujících opatřeních, která mají snížit šíření koronaviru, má v průběhu dopoledne debatovat spolu s dalšími představiteli vlády na půdě poslanecké sněmovny. Podle Prymuly by měl stav nouze platit od pondělí 5.10.2020, spolu s dalšími opatřeními, které budou s nouzovým stavem souviset.

 

To, co fotbalového fanouška nejvíce zajímá je, zda budou omezení dopadat i na fotbalovou scénu. Profesionální sport by měl probíhat bez diváků a limit pro realizační týmy je 130 osob. U amatérského sportu nic takového plánováno není, i když se zvažují specifika. "Chceme jít u vnitřních aktivit pouze na 10 osob a vnější aktivity na 20 osob. To bude plošné opatření," uvedl Prymula. "Veškeré soutěže, které jsou registrovány a organizovány svazem, se budou hrát v normálním složení, u těch ostatních už bohužel bude venku limit 20 lidí", doplnil ministr zdravotnictví v pořadu Události komentáře na ČT a dále specifikoval, že třeba fotbalový zápas mimo svaz by se tak musel hrát deset na deset.

 

Plánovaná opatření by podle Prymuly měla platit od pondělí na 14 dní, který závěrem slíbil, že pokud bude situace příznivá, pokusí se nastavená opatření uvolnit.

 

Dočká se amatérská fotbalová scéna kýžených výjimek alespoň pro uskutečnění fotbalových zápasů, aby se souteže nemusely pozastavovat? O všem vás budeme během dneška informovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou