Sedmdesátišestiletý sudí ukončil předčasně zápas. Týmy: Nešlo o rvačku, nechte výsledek, hlavně nás nepokutujte

0

Ve třetí třídě na Kolínsku byl v 85. minutě ukončel duel III. třídy mezi domácími Rostoklaty a hostujícím týmem SK Břežany. Důvod? Rozhodčímu Kratochvílovi, který rozhoduje duely v úctyhodném věku 76 let, se nepozdávalo počínání obou celků a jejich strkanice. Kluby ale žádají svaz, aby byl ponechán výsledek 2:1 jako konečný.

Rozhodčí popsal dění na hřiští jako hromadnou bitku hráčů. "Hra byla přerušena pro nedovolené zastavení hráče hostů, ale než jsem stačil nařídit přímý volný kop, tak došlo k vzájemnému napadání hráčů. Strkáni a úderům se z každého družstva účastnilo sedm až osm hráčů. Situace odporovala principu poctivého sportovního soutěžení, proto jsem utkání předčasně ukončil," vysvětlil své rozhodnutí Kratochvíl.

 

Domácí k tomu uvedli, že dle nich v závěru utkání nedošlo k žádné bitce, ani rvačce, ale pouze ke strkání a verbálním vášním. "Náš klub se nicméně chce omluvit sudímu Kratochvílovi i fanouškům za nezvládnuté emoce a svůj podíl viny na vzniklé situaci, která neodpovídá zásadám sportovního soutěžení," zaznělo od sekretáře Rostoklat. "Za náš klub jsme přesvědčení, že výsledek by měl zůstat v platnosti, v době ukončení utkání měli všichni za to, že bylo ukončeno řádně, až později bylo panem rozhodčím našemu týmu oznámeno, že zápas byl ukončen předčasně," tvrdí navíc domácí celek.

 

Protest podali i hosté a s Rostoklady se, kupodivu, shodují. "Nazval bych to spíše strkanicí a výměnou názorů, bitka je dost silné slovo a zde nepadl ani jeden úder," připomínal kapitán Břežan a svazu poslal vzkaz i k osobě sudího: "Celý zápas to bylo takové vyhrocené, a při vší úctě k panu rozhodčímu, tak ten už nemá na hřišti co dělat, chápu situaci, že jich máte málo, ale chtělo by se nad tím zamyslet, to samozřejmě neomlouvá naše chování, které do fotbalu jistě nepatří. Pokud můžu vyjádřit svůj názor, tak nechte výsledek 2:1 pro domácí a nikoho nepokutujte, protože ani jeden tým není v růžové finanční situaci, teda pokud je to jen trochu možné." Kapitán Břežan má i jedno přání. "Nechte opět mávat pomezní se svojí obranou, chápu ofenzivní pojetí hry, ale předejdeme tím těmto situacím, která se v sobotu stala."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou