Snad mi tam ještě něco napadá, doufá hráč kola Lukáš Paul

0

Sestavu 22. kola krajského přeboru Plzeňského kraje ovládl vejprnický útočník Lukáš Paul. Zkušený forvard zatížil konto Horní Břízy dvěma trefami a zařídil vítězství svého týmu na půdě neoblíbeného soupeře. První zářez zařídil po přesném centru Jakuba Maška na přední tyč, druhý vstřelil po rohovém kopu, kdy ze skrumáže vyplaval míč přesně k vejprnickému střelci. 

 

 

 

 

Od koho jste se dozvěděl, že jste se stal hráčem kola?

Doslechl jsem se to od trenéra Lhoty Petra Nyklese, který to rovněž sledoval, protože z jejich týmu byl v anketě hráč Strejček. Trenéra Nyklese znám od doby, co trénoval v Bolevci, jsme velmi dobří kamarádi.

 

Sledujete nový portál fotbalunas.cz?

Začal jsem ho sledovat od začátku tohoto týdne, kdy se ke mně doneslo, že jsem v anketě sestavě kola. Pár kamarádů mě upozornilo, že už mi dalo hlas, tak jestli bych jim ho i já mohl dát. Portál se mi líbí a jsou na něm důležité informace, které se dříve nikde najít nedali.

 

V posledním zápase jste porazili Horní Břízu, která dlouhou dobu kladla odpor. Překvapilo vás to?

Horní Bříza je pro nás nepříjemný soupeř. Loni, když se pohybovali v popředí tabulky, jsme s nimi hned dvakrát prohráli. Letos jsme jim to ale oplatili a dvakrát jsme je porazili, na podzim navíc vysokým rozdílem. Přesto je Horní Bříza takový nevyzpytatelný protivník, na kterého se nám nedaří především na jejich hřišti.

 

Jak byste popsal obě akce, které vedly k vašim gólům?

Při první brance jsem dostal výborný centr na přední tyč od Kuby Maška, který jsem lízl, a spadlo to na zadní tyč. Stejnou příležitost jsem měl i chvilku předtím, kdy mě tam Kuba opět hledal, ale to se mi ještě nepovedlo skórovat. Říkal jsem mu, ať mi dá ještě jeden takový centr, že ho již nezklamu, a povedlo se. Druhý gól jsem vstřelil po rohovém kopu, kdy míč prošel přes shluk hráčů na první tyči až ke mně na zadní, kde jsem střílel ze dvou metrů do prázdné branky.

 

Na jaře jste ještě neztratili ani bod. Čím si vysvětlujete, že se vám tolik daří?

Sami jsme to nečekali, ale jsme za to rádi. Řekl bych, že máme velmi dobře postavený mančaft. Jsou v něm jak mladí kluci, tak i zkušenější. Po odchodu trenéra Milana Dejmka v zimní pauze do Klatov navázal na jeho rukopis i Jirka Šámal, který navíc k tomu přidal i pár svých věcí. Zatím to šlape a uvidíme, jak to půjde dál. Byli bychom rádi, kdyby se naše série protáhla i s Rozvadovem. Ve Vejprnicích se koná pouť, při níž se neprohrává, takže doufám, že to potvrdíme.

 

Rozvadov navíc v jarní části nepatří k týmům, kterým se zrovna daří…

To asi ne, ale my jsme na podzim u nich sehráli hodně těžké utkání na jejich malém hřišti. K tomu na jaře překvapili v Kolovči, kde vyhráli. U nich to bude spíše o tom, jak se jim sejde sestava. Každopádně, když bysme dali rychlý gól, tak by to mohlo být o to jednodušší.

 

Vraťme se ještě k výměně trenéra v zimní pauze. Nastali nějaké změny po usednutí trenéra Šámala na trenérskou lavici?

V podstatě Jirka Šámal navázal na to, jak to tady fungovalo. Zase tak velká změna to proto nebyla. Herní styl zůstal u ustáleného 4-4-2. V tréninku samozřejmě nějaké změny jsou, aby to nebylo zcela stejný. Přesto je to hodně podobný tomu, na co jsme byli zvyklý.

 

V tabulce naháníte první dva týmy tabulky. Věříte, že je doženete?

My jsme chtěli určitě být v popředí. Našim cílem bylo udržet třetí místo, což se nám nejspíše povede. Nemyslím si ale, že by zde byli nějaké divizní ambice, i kdyby se to náhodou povedlo. Petřín si to ale podle mě pohlídá a uvidíme, jak to bude vypadat v průběhu jara. My hrajeme s Kolovčí až poslední zápas. Kdyby tam byl rozdíl dvou bodů, jak to teď, bylo by to jistě pikantní a pokusili bysme se skončit před nimi.

 

V této sezoně jste vstřelil osm branek. Na kolik vidíte, že byste mohl celkově dosáhnut?

 My hrajeme atraktivní fotbal a dáváme spoustu gólů. Já osobně mám v každém zápase jednu dvě šance, takže když se mi bude dařit střelecké štěstí a bude potřebná forma, tak mi tam snad ještě něco napadá. Uvidíme, nechám to náhodě. Přesto pokud budou dávat góly ostatní a budeme vyhrávat, tak se zlobit nebudu (úsměv). 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou