Pomezní praštil praporkem hlavního sudího přes ruce, ten utkání ukončil

0

V zápase okresního přeboru mezi domácí FC Jiskra C a Sokolem Libchavy B došlo ke kuriózní situaci. Tentokrát nestál za napadením rozhodčího hráč, ale kuriózně jeho asistent. Pomezní - laik se totiž po gólu domácího celku ve druhém poločase odmítal smířit s neodpískaným ofsajdem a vydal se, "ozbrojen" praporkem, na hřiště...

Je obvyklé, že v nižších soutěžích jsou asistenty rozhodčích zástupci z obou týmů. Funkci pomezního plnil v zápase III. třídy okresu Ústí nad Orlicí i Václav Martinec z Libchavy. A právě jeho chování mělo být podle zápisu, který sepisuje hlavní rozhodčí, důvodem k předčasnému ukončení duelu. Měl hlavního sudího dokonce inzultovat. „Důvodem byl neodpískaný ofsajd domácího hráče v 58. minutě, neboť se o ofsajd z mého pohledu nejednalo. Poté domácí tým vstřelil branku na 3:2, v tu chvíli pomezní rozezlen vběhl na hrací plochu a začal mi sprostě nadávat a vyhrožovat,“ vypisoval sudí Otmar Macek.

 

„Při vysvětlování posouzení dané situace jsem si za svým rozhodnutím pevně stál, neboť hráč, který branku vstřelil, se nenacházel v ofsajdové pozici. Při následném zapisování vstřelené branky jsem byl napaden laikem pomezním, kdy mě plnou silou udeřil přes obě předloktí držadlem praporku, až mi z rukou vyrazil zápisník s tužkou,“ odhalil Macek, proč se rozhodl pro ukončení zápasu. „Následně jsem čelil nadávkám a urážkám celého hostujícího týmu včetně střídačky, strkali do mě ze všech stran, uráželi hanlivými slovy, jeden z hráčů mi vyhrožoval fyzickou likvidací („Já tě sejmu, až přijedeš k nám, tak to už nerozchodíš.“), popisuje čtyřicetiletý sudí Macek.

 

„Protože jsem pociťoval bolest v předloktí z dané rány držadlem praporku, a tudíž bych nebyl schopen utkání dopískat do jeho konce, utkání jsem ukončil. Zároveň jsem též utrpěl velkou psychickou újmou, kdy jsem čelil urážkám a vyhrůžkám likvidací. Při odchodu do kabin mě doprovázela domácí pořadatelská služba. Když jsem vstupoval do kabiny, cestu mi zastoupil střídající hráč hostí již v civilu, který mě opět začal slovně napadat hanlivými urážkami. Hostující tým odjel bez potvrzení zápisu o utkání s výhružnými slovy z úst trenéra hostí: Doufej, že už k nám nikdy nepřijedeš, sejdeme se u komise,“ uzavřel popis nevšedního dění ze svého pohledu Otmar Macek.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou