Sudí Šula si užil pouť v Radostíně, nechyběl ani poločasový panák!

3

Hosté z Osové Bítýšky se cítí poškozeni výkonem sudího Šuly v jejich duelu v Radostíně nad Oslavou. Kromě tendenčního řízení utkání mu vytýkají i několik poločasových panáků.

Když jsem se ve středu dozvěděl o delegaci radostínského rozhodčího pana Šuly na toto utkání, měl jsem určité obavy. Tyto jsem sdílel i z příslušnými orgány fotbalového svazu, od nichž se nám dostalo ubezpečení, že pan rozhodčí utkání určitě zvládne. Co se skutečně při zápase dělo, to však mnohonásobně naše obavy předčilo. 

 

Sudí od první minuty píská tendenčně na jednu stranu. Hostům dává žluté karty za běžné fauly, kdežto domácí vyváznou jen se žlutou i poté, co je sražen zezadu hráč hostů postupující samostatně na branku soupeře. 

 

O poločase si před svědky dává pan Šula s svými přáteli několik pouťových panáků rumu a takto posílen nastupuje ke druhému poločasu a spouští svůj koncert. Běžné faly se stále pískají povětšinou na jednu stranu. Využije pravidlo o držení míče brankářem a píská po výborném zákroku brankáře hostí nepřímý kop v pokutovém území za příliš dlouhé držení míče. Později se pouze usmívá při tvrdém zákroku, za který se i domácí hráč viditelně omlouvá. Na apel hostů, aby chránil alespoň zdraví hráčů, když u ne sportovního ducha, reaguje arogantním úsměvem a slovy: „ mě nezajímá že všichni nedohrajete, to není moje věc.“ Takže se není co divit, když později po ostrém zákroků dochází ke zranění hráče hostů. Tomuto zákroku předcházelo několik sporných situací, takže při korektně vedeném utkání šlo tomuto zranění předejít. Takto rozhodčí vede utkání dál až do velkého finále. Přestože pan Šula nesignalizoval jedinou nastavenou minutu hraje se už 94., když nejprve „vykouzlí faul“ ve středu hřiště a po nákopu z tohoto „faulu“ píská nesmyslnou penaltu.

 

Ano, takhle rychle může jeden arogantní alkoholem posílený jedinec změnit radost z krásné hry na čistý smutek a zmar. Lavička domácích na tuto penaltu reaguje slovy: „tak tohle jste si teda nezasloužili.“

 

Tímto bych chtěl poprosit komisi rozhodčích, aby tento „rozhodčí“ už nebyl delegován na utká Osové Bítýšky. Člověk, který nevydrží střízlivý ani devadesát minut, co utkání trvá a navíc se vysmívá zranění hráče, podle mě na hřiště nepatří.

 

Závěrem bych chtěl říci, že v těchto dnech probíhá masivní kampaň Staň se rozhodčím, která má přivést nové sudí k fotbalu. Jestliže byl na utkání někdo, kdo uvažoval o tom, že se stane novým rozhodčím, tak ho toto tragické představení pana Šuly muselo rozhodně odradit.

 

Petr Večeřa, Osová Bítýška


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
26. 8. 2020 09:06
Dovedu si živě představit jak to v Radostíně vypadalo,protože to samé nám loni při zápase Radostín -Rozsochy předvedl "pan rozhodčí Šula "také...Jen s tím rozdílem ,že neodpískal penaltu ,ale nespočet standartních situací okolo vápna...(asi měl těch panáků o poločase loni méně)...Co dodat, tenhle arogantní frajer ,je ostuda rozhodčích....
26. 8. 2020 21:01
Jsem rádi že v tom nejsme samy,ale ten člověk musí mít v hlavě úplně nasráno když dělá tohle v soutěži kde vůbec o nic nejde a kluci to hrají s radostí
4. 9. 2020 10:27
Problém je, že tam není nikdo, kdo by ho kontroloval. A tak on se jde očividně taky pobavit. Nám to udělal ve Velké Losenici. Zranili se nám tam 2 hráči, urážel hráče atp. Pak jsem ho dořval v kabinách, až mě museli odtáhnout. Oficiální stížnost ani nemá cenu podávat..

Pak nám mával v Křižanově a topovej výkon. Takže pískat umí, ale dělá si z nás prdel.

Ostatní čtou