Ve Slavičíně se hraje v nedělním dopoledni tradiční valašské El Clásico

0

Valašské El Clásico je na programu v neděli 23. srpna na stadionu ve Slavičíně. Lídr tabulky přivítá od 10,15 hodin svého odvěkého rivala z Brumova. Domácí tým po dvou kolem zatím vévodí divizní skupině E, hosté z Brumova v minulém kole zaskočili ve svém azylu v Bylnici olomoucký 1. HFK.

Slavičín si o víkendu přivezl cenné tři body z horké půdy ve Strání. Trenér Slončík připravoval své svěřence na těžký zápas před bouřlivou kulisou. ,,Věděli jsme, že ve Strání to bývá divoké a soupeř má svoji kvalitu. Mají tam trenéra, který chce hrát fotbal, posílili o hráče ze Slovácka včetně Čtvrtníčka, který má na kontě ligové zápasy,“ řekl úvodem a pokračuje. ,,Pro nás bylo důležité zachytit vstup zápasu, abychom se dobře seznámili se stylem soupeře, což nám chvíli trvalo, ale poté jsme dokázali zachytávat míče v jejich výstavbě a v přechodové fázi jsme dohrávali situace do šancí. Měli jsme tam tři gólové šance, které jsme ale neproměnili, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Celkově v druhé půli prvního poločasu fotbal trpěl. Bylo to hodně vyhecované, handrkovalo se, nebylo nouzi o ostré souboje, z čehož byl rozhodčí pod tlakem.“

 

 

,,Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, ale jejich akce jsme dokázali pohlídat, takže nebyli až tolik nebezpeční. Bylo jasné, že zápas je o jednom gólu. Nám se podařilo dobře vyřešit autové vhazování, z čeho následně padla v 60. minutě první branka a ta nás uklidnila. Zápas jsme si už pohlídali. Zatím nejsme ve fázi, že bych byl spokojený s herní stránkou, ale to je logické a s tím jsme počítali. Důležité je, že z naší strany je tam zodpovědnost, morál a mužstvo ví, za čím jde,“ zakončil hodnocení zápasu.

 

 

 

O tomto víkendu čeká na slavičínské fotbalisty klasické Valašské El Clásico proti Brumovu. ,,Čeká nás těžký zápas, je to derby a to je vždy specifické. Věřím, že když vyjde počasí, tak by mohlo dojít 500 lidí a vytvoří výbornou atmosféru, která nás požene za vítězstvím,“ přeje si před nedělním zápasem trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík.

 

Naopak Brumovjané si připsali poměrně nečekanou výhru na hřišti v Bylnici s olomouckým 1.HFK. Toto vítězství bylo určitě tou nejlepší pozvánkou na nedělní derby ve Slavičíně. ,,Do zápasu s Olomoucí  jsme vstoupili dobře, měli jsme více ze hry. Bohužel jsme nevyužili své šance. Soupeř začal hrát, utkání se vyrovnalo. Příležitosti byly na obou stranách. Oni hrozili ze standardních situací a rohů,“ rozpovídal o prvním poločase hlavní kouč Brumova Martin Kolář.
Druhá půle už nabídla větší produktivitu. O dvě branky domácích se mimo jiné postaral zkušený Lukáš Sviečka, jednu vstřelil Tomáš Kolouch.
„Po našich trefách z rohových kopů jsme měli také štěstí, neproměnili dvě gólovky. Za stavu 4:2 jsme naopak nedali penaltu, vzápětí snížili. V závěru jsme utekli dva na jednoho a potvrdili výhru,“ těšilo Koláře, kterému tři body pojistil střídající Jakub Fojtík.

 

 


Následující duel brumovští sehrají v neděli, kdy se od 10:15 utkají na hřišti Slavičína.
„Oba týmy se dobře znají, budou chtít vyhrát. Nejprve se však budeme muset koukat na sebe a ještě vylepšit to, co nás trápí,“ dodal šestatřicetiletý brumovský trenér.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou