Je na čase nastartovat fotbalový život! Projekt Gambrinus Kopeme za fotbal připravil pro kluby lákavou akci – zapojte se i vy!

0

Nová fotbalová sezóna je konečně tu! Místní, menší fotbalové kluby se ale kvůli koronavirové krizi ocitly ve složité situaci. S pozastavením tréninků a zápasů se v mnoha vesnicích utlumil také společenský život. Po dlouhé fotbalové pauze tak nastal čas s výkopem nové sezóny dostat na hřiště hráče i fanoušky. Právě s tím chce teď pomoci projekt Gambrinus Kopeme za fotbal.

Projekt Gambrinus Kopeme za fotbal letos slaví jubilejní desátý ročník! Za tu dobu se do něj zapojilo a aktivně v něm působí více než 1000 klubů z celé České republiky. Gambrinus účastníky projektu celoročně podporuje a nabízí jim výjimečné odměny - desítky klubů si mohly zahrát přátelská utkání s některým z ligových týmů, navštívit utkání nejvyšší české nebo německé fotbalové soutěže nebo si zatrénovat pod vedením jednoho z českých předních trenérů. Pivovar nabízí pomocnou ruku také při organizování společenských akcí, ať už v podobě finanční, materiální nebo tekuté. Na odměny v rámci celoroční soutěže dosáhne každý aktivní klub v projektu, který nejen hraje fotbal, ale zároveň pomáhá životu v místní komunitě.

 

Pro start svého jubilejního ročníku si Gambrinus Kopeme za fotbal připravil novinku – akci Výkopná 2020! Její cíl je jasný: motivovat kluby k tomu, aby na svém hřišti nebo ve své obci uspořádaly akci u příležitosti zahájení sezóny a pomohly po dlouhé pauze od fotbalu oživit společenský život.  "Poté co koronavirová krize přerušila nebo ukončila fotbalové soutěže na všech úrovních, se kvůli tomu v mnoha vesnicích úplně zastavil komunitní život. Proto jsme se rozhodli nabídnout klubům na vesnicích a malých městech k začátku fotbalové sezóny speciální akci Výkopná 2020, která by měla přispět k oživení společenského života v obcích. Mimo to samozřejmě poběží v projektu Kopeme za fotbal i naše tradiční podpora klubů jako v minulých letech," sděluje za pořadatele projektu Gambrinus Kopeme za fotbal manažer Radim Krupka.

 

Jak bude akce Výkopná 2020 probíhat?

Projekt Kopeme za fotbal od Gambrinusu oslovil v minulých dnech všech více než tisíc dosavadních účastníků projektu, aby uspořádali během září na hřišti akci pro místní komunitu. Ať už třeba posezení po zápase, zábavu nebo koncert místní kapely. A natěšenost na sezónu je znát - kluby na výzvu slyší, přihlásily se jich už desítky a každým dnem přibývají další a další, což manažera projektu moc těší: "Zároveň vyzýváme v médiích a na sociálních sítích jejich fanoušky, aby své kluby podpořili svým hlasem na kopemezafotbal.cz/vykopna. Prvních 200 klubů s více než stovkou hlasů od nás obdrží pivo na akci a další občerstvení, ty s největším počtem hlasů třeba i sele na opékání."

 

Gambrinus bude v projektu Kopeme za fotbal nadále pomáhat klubům a pro letošní rok si připravil speciální grantový program – desítkám klubů přispěje na opravu jejich zázemí. "Celkem jsme vyčlenili na tuto pomoc 1 600 000 Kč.  Právě uspořádání akce Výkopná 2020 přímo na hřišti a hlasy fanoušků na webu mohou výrazně zvýšit šance klubu na grantový příspěvek ve výši až 40 000 Kč. Chceme pomáhat primárně tam, kde to díky amatérskému fotbalu skutečně žije," zdůrazňuje Radim Krupka z Kopeme za fotbal.

 

Projekt Gambrinus Kopeme za fotbal si uvědomuje potřebu podpory fotbalu na jeho základní úrovni, tedy v malých klubech, které sice nedisponují velkými finančními prostředky a stoprocentním zázemím, ale umožňují dětem smysluplně trávit volný čas a nabízí pro obyvatele mnohdy jediné společenské vyžití v obcích.  „Myslím, že v dnešní době je důležité poukazovat na to, jak podstatná je vesnice nebo malé město pro český fotbal. Spousta talentů a bývalých nebo současných hvězd vyrůstalo právě mimo velká města. Kluků, kteří prošli od mládeže až do ligy v jednom klubu, je minimum. Projekt Kopeme za fotbal zároveň ukazuje, že fotbal je často tím, co vesnici spojuje, a i když konečný výsledek kolikrát není tím nejdůležitějším, přátelské posezení u piva s výhledem na hřiště je pro mnoho lidí nenahraditelným víkendovým programem,“ říká manažer projektu Gambrinus Kopeme za fotbal Radim Krupka.

 

 

 

Výkopná 2020

Podpořte svým hlasem fotbalový klub ve vašem okolí na kopemezafotbal.cz/vykopna a pomozte tak oživit společenský život ve vaší obci. Gambrinus s projektem Kopeme za fotbal podpoří nejúspěšnější kluby s více než sto hlasy pivem, občerstvením a materiály k propagaci akce Výkopná 2020 přímo v obci. Hlasovat můžete na webu až do úterý 25. srpna a každý hlas může pomoci. Kluby s největší podporou získají kromě piva na akci i další občerstvení, příspěvek na kapelu a reklamní materiály pro propagaci akce v místě konání. Podrobnosti k registraci a celému projektu naleznete na stránkách kopemezafotbal.cz.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou