Předsezónní rozhovory se zástupci týmů Krajského přeboru - TJ ZD Meclov, FK Okula Nýrsko

0

Dnes vám přinášíme odpovědi na naší pětici otázek z celků, které v Krajském přeboru zastupují klatovský okres. Za TJ ZD Meclov odpovídal Jevgenij Čižikov a za FK Okula Nýrsko nám zaslal odpovědi Tomáš György.

Zástupci týmů obdrželi z redakce pět níže uvedených otázek a zde si můžete přečíst jejich reakce.

 

Otázky:

1) Jak Váš tým ovlivnila nucená pauza a následné rozhodnutí o úplném ukončení soutěžního ročníku?

2) Jak probíhaly tréninky v průběhu pauzy, byly tzv. individuální plány, které musel každý hráč plnit, nebo bylo spíše volno?

3) Jakmile přišla první rozvolňovací opatření, zasahující i na fotbalová hřiště, využili jste je i k přátelským zápasům, nebo probíhala spíše tréninková příprava?

4) Ze spousty míst jsem se doslechl, že probíhá úprava hřišť a jeho okolí. Můžeme se u vás těšit na nějaké změny?

5) Proběhly nějaké zajímavé změny v soupisce a jaké máte ambice v následující sezóně?

 

TJ ZD Meclov - Jevgenij Čižikov:

ad 1) Celý tým jsme se těšili na začátek jarní soutěže. Chtěli jsme se v tabulce posunout na lepší příčku, než jsme byli po podzimu. Podle mě jsme jako nováček po herní stránce obstáli, ale bohužel se nám nedařilo výsledkově.

ad 2) Jelikož jsme smíšený tým (máme hráče z Prahy, K.Varů a z okolí), tak to bylo o individuálním přístupu každého hráče. Věděli jsme, že máme rezervy v kondici.

ad 3) Po domluvě s vedením jsme se domluvili, že pro nás bude nejlepší hrát zápasy. Herní praxe je pro hráče nejdůležitější. Obzvlášť, když jsme doplnili kádr. Odehráli jsme kvalitní turnaj. Výsledkově se nám daří a doufam, že to bude pokračovat i v soutěži.

ad 4) Nějaké drobné úpravy proběhly. Doufám, že se nám zlepší hřiště. Musím pochválit lidí, kteří se snaží místní hřiště vylepšit, protože tam bohužel příznivé podmínky nejsou.

ad 5) Co se týče změn na soupisce, tak tady jsme udělali velký pokrok! Podařilo se nám velmi kvalitně doplnit kádr. Přišli kluci, co chtějí hrát fotbal a ne nakopávanou. V kabině zapadli všichni skvěle. Celý tým si už zvyká na nový herní styl, čímž chceme nalákat diváky na zápasy, aby si Meclov budoval v kraji své jméno. Chceme atakovat přední příčky a umístit se minimálně v první pětce.

 

FK Okula Nýrsko - Tomáš György:

ad 1) Ovlivnila všechno a všechny, to je jasné. Najednou víkendy bez fotbalu, ze začátku to člověk bral jako fajn volno, zvláště u nás, kdy jsme měli plno zraněných hráčů ještě z podzimu, kteří se mohli douzdravit, aniž by jim něco uteklo. Po pár týdnech jsme se už však těšili, až to znovu začne. Pro nás ukončení sezony za dané situace nebylo až takovým překvapením, víceméně jsme s tím počítali. Tolik nás ukončení sezóny nemrzelo, ačkoliv jsme měli jen 6ti bodovou ztrátu na lídra, tak nějak jsme všichni cítili, že nejsme připraveni tento náskok stáhnout.

ad 2) Během pauzy a přímo karantény se nic nedělo. Tréninky začaly až po uvolnění potřebných opatření. Slyšel jsem o mnoha oddílech, kde probíhaly tréninky přes videohovory apod., tohle u nás nebylo.

ad 3) Jakmile to bylo možné, oddíl zajistil 4 přípravná utkání, mezi nimiž probíhala na můj vkus docela tvrdá příprava. Tvrdá zvláště z pohledu vůle, kdy člověk věděl, že další mistrovský zápas bude až někdy za 4 měsíce. Všechna utkání jsme vyhráli, takže nám to nalilo do žil optimismus a chuť do další práce. Poté přišla opět pauza, které nám umožnila si trochu zanalyzovat naše počínání.

ad 4) Z pohledu diváka se příliš změn v Nýrsku nestalo. Co se týče hrací plochy a tréninkového hřiště se toho změnilo mnohé. Trávník na hlavním hřišti je v perfektním stavu, za což takto věřejně za celý oddíl děkuju městu Nýrsko, který se o celý areál stará. Vedlejší (dříve škvárové) hřiště se také zlepšilo, je to však ještě běh na dlouho trať.

ad 5) Zásadní změny neproběhly. Kromě Jirky Kopřivy máme teď mladý kádr, tvořený z vlastních odchovanců a jsme za to rádi. Nýrsko bylo vždy líhní talentů, za což opět patří poděkování trenérům mládežnických týmů. Jsme pyšní na reprezentaci našeho oddílu, myslím si, že se to v Nýrsku dělá dobře. Co se týče ambicí, možná to bude znít jako klíšé, ale chceme být zdraví a fotbal si užívat. V minulosti náš tým trpěl na vážná zranění, plno kluků to bohužel ovlivnilo i v soukromém životě a to není dobře. Chceme, aby si lidé říkali, že přijede to fotbalové Nýrsko, na které se bude dobře koukat a ruku v ruce s tím přijdou i body.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou