Předsezónní rozhovory se zástupci týmů Krajského přeboru - TJ Baník Stříbro, TJ Jiskra Domažlice B

0

Sezóna zanedlouho započne i soutěží Krajského přeboru. Oslovili jsme tedy níže uvedené zástupce dvou týmů, kteří si mimo jiné v minulé sezóně vedli velmi dobře. Konkrétně tedy Radka Hřebíka za TJ Baník Stříbro a Pavla Javorského za TJ Jiskra Domažlice B.

Zástupci týmů obdrželi z redakce pět níže uvedených otázek a zde si můžete přečíst jejich reakce.

 

Otázky:

1) Jak Váš tým ovlivnila nucená pauza a následné rozhodnutí o úplném ukončení soutěžního ročníku?

2) Jak probíhaly tréninky v průběhu pauzy, byly tzv. individuální plány, které musel každý hráč plnit, nebo bylo spíše volno?

3) Jakmile přišla první rozvolňovací opatření, zasahující i na fotbalová hřiště, využili jste je i k přátelským zápasům, nebo probíhala spíše tréninková příprava?

4) Ze spousty míst jsem se doslechl, že probíhá úprava hřišť a jeho okolí. Můžeme se u vás těšit na nějaké změny?

5) Proběhly nějaké zajímavé změny v soupisce a jaké máte ambice v následující sezóně?

 

TJ Baník Stříbro - Radek Hřebík:

ad 1) Sezónu jsme měli nádherně rozjetou. Pro nás škoda, že se soutěž přerušila a následně ukončila. Bohužel to už nikdo nezmění a musíme se soustředit na tu nadcházející.

ad 2) Měli jsme individuální plán. Stále se čekalo, že se soutěž po menší odmlce rozběhne, ale bohužel. Ve chvíli, kdy se vědělo, že se sezóna nedohraje, každý dostal volno a bylo jen na hráčích, jak se k tomu postaví. To byla velká chyba!!!

ad 3) Jakmile bylo možno alespoň trochu trénovat, tak se chodilo na "báčko", ale ani to mnohé nenadchlo. Příprava byla zahájena koncem června. Trénujeme dvakrát v týdnu plus každý víkend přátelské utkání. Absolvovali jsme 4denní soustředění, které bylo zaměřené hlavně na kondici a bylo zakončené přátelským utkáním s Mariánskými Lázněmi. 

ad 4) Naše hřiště by potřebovalo rekonstrukci jako sůl už minimálně 20let, ale bohužel se dočkáme jen vodního vrtu, který by se měl realizovat v první polovině srpna. Snad nám alespoň trochu pomůže.

ad 5) Ano změny proběhly. Spíše počítáme ztráty. První zapas se nám zranil Radoslav Dyk, který je minimálně do zimy mimo hru. Jakub Mižár a Dominik Šura šli zpět do Úněšova. Od srpna nemůžeme počítat s Markem Vyšínem, který odchází na školu a když k tomu přidám přístup a treninkovou účast některých hráčů... Škoda mluvit. Pak to dopadá, že odjíždíme k zápasům v 10 lidech a jsme za blbce. Ambice? To je otázka spíše na prezidenta klubu. Já osobně si myslím, že letošní sezóna nebude tak úspěšná, jako předchozí.

 

TJ Jiskra Domažlice B - Pavel Javorský:

ad 1) Myslím si, že tahle pauza zasáhla všechny. Ale ať už na tuhle situaci máme jakýkoliv názor, nezbývalo než všechna rozhodnutí respektovat. Chtěli jsme soutěž vyhrát po odehrání všech zapasů, ale to se bohužel nestalo. Za jako částečný úspěch jsme rádi, že jsme i po nedohrání obsadili první místo. Zároveň nás to motivuje do další sezóny - vyhrát kompletní ročník.

ad 2) Na počátku této krize hráči dostali uplné volno. Po částečném uklidnení jsme pomalu začli s individualní přípravou a následně jsme se začali také připravovat společně. Jako velké plus beru, že se s námi zapojili i dorostenci z dorazového rocniku. Byl delší čas jednotlivé hráče zabudovat do týmu.

ad 3) První přátelské utkání jsme v tomto mezibloku sehrali se Kdyní, kterou jsme na domácí půdě porazili. Určitě chci poděkovat našemu sekretáři, p. Pelnářovi, který byl velice aktivni a dokázal zorganizovat turnaj čtyř týmů (Domažlice, Bělá nad Radbuzou, Meclov a Tlumačov), turnaj se nám povedlo vyhrát. Za co klukům děkuji.

ad 4) O náš areál je kvalitně pečováno po celý rok, už z důvodu, ze náš první tým hraje ČFL, ale kompletní oprava a údržba našeho pažitu také proběhla. Pan Forro připravil hřiště na výbornou a pro kluky bude odměnou každé domací utkání.

ad 5) Z dorostu k nám bylo posunuto 10 hráčů, které se snažíme zapracovat do týmu, ale nějaké případné přesuny do jiných týmů nejsou vyloučeny. Také jednáme o případném návratu Pavla Kadlece a Michal Pavlíčka z Německa. Ambice? Jako spravný trenér chci Krajský přebor vyhrát, ale vždy mám respekt k soupeři a vim, že kvalita bude vysoká. Co mám informace, tak plno týmů posílilo. Na konci sezóny uvidíme, na jaké umístění dosáhneme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou