Mladý rozhodčí onemocněl nemocí ALS. Podpoříte ho?

0

Třiadvacetiletý sudí Radek Nohavica z Valašska se potýká se zákěřnou nemocí ALS. Organizátoři sbírky, kterým je OFS Vsetín společně s iniciátorem celé akce Dominikem Kovařčíkem, se rozhodli uspořádat na podporu Radka Nohavici charitativní pomoc.

 Třiadvacetiletý Radek trpí amyotrofickou laterální sklerózou. ALS je fatální nemoc, která způsobuje degeneraci buněk centrální nervové soustavy. Mozek tedy nedokáže ovládat většinu svalů a postupem času člověka zcela paralyzuje. Ze známých osobností jí trpěli třeba britský vědec Stephen Hawking (†76), český politik Stanislav Gross (†45) nebo také fotbalový reprezentant Marián Čišovský (†40).

 

Radek se za svůj krátký fotbalový život propracoval svou vůlí a umem v roli rozhodčího až do krajského přeboru. Cestu dál v jeho rozhodcovské kariéře mu již před více než rokem překazila zákeřná nemoc. Jeho kolegové se již snažili získat finanční prostředky ve známé televizní soutěži „Co na to Češi“, ale neúspěšně.

 

Okresní fotbalové svazy Vsetín, Zlín, Uherské Hradiště a Kroměříž v pátek 7. srpna ve Lhotě u Vsetína pořádají charitativní turnaj fotbalových rozhodčích, jehož celý výtěžek také poputuje na transparentní účet. Právě na transparentní účet pak může přispět každý, kdo by chtěl Radka Nohavicu podpořit.

 

"Chtěli bychom Vás tímto oslovit, poprosit, požádat, abyste nám pomohli v této sbírce. I malá pomoc je pomoc a ukážeme tím, že nám nezáleží jen na sobě, či výkonech na fotbalových hřištích a podpoříme Radka, aby si užil možná 30 let, možná 5 let, ale také možná poslední měsíce života," vyzývají organizátoři sbírky a dodávají: "Všem, kteří přispějí mockrát děkujeme. Věříme, že vybereme společnými silami co nejvyšší částku, která by aspoň trochu zpříjemnila Radkovi život.

 

 Účet bude dle organizátorů akce funkční do 31. srpna 2020, poté bude vybraná částka předána Radku Nohavicovi. 

 

Transparentní účet https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2501817122 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou