Úvodní kolo Letní ligy je kompletní, Plzeň převálcovala Bohemku, Písek vyhrál v Benešově

0

Minulý víkend si odvezlo z předehrávky 1. kola béčko Slavie Praha dva body ze hřiště Táborska. Tuto sobotu se kolo zkompletovalo. Ze zápasů Benešov : Písek a Bohemians 1905 B : Viktoria Plzeň B přinášíme reportáže a fotogalerii.

 SK Benešov : FC Písek 2:4 (1:2)

Branky:

19. a 83. Kalod – 10. Valenta, 22. Presl, 82. Wermke, 87. Hajdo

 

Sestavy:

Benešov: Tetour (46. Schummer) – Lupač, J. Vosáhlo, D. Filip, Pedro, Ježdík, Turek, Dufek, Kalod, Vrňák (64. Krasnjanyk), Srb (64. O. Vosáhlo)

Písek: Satrapa (71. Vojtíšek) – Benetka (65. Sajtl), Běloušek, Vacovský, Hajdo – Kulík, Holý (46. J. Held) – Wermke, Presl (46. Ulbrich), Valenta (46. Froněk) – Voráček

 

Průběh utkání:

V dešti byl k vidění pohledný fotbal

S úvodním hvizdem se na benešovský trávník snášel déšť, což ale kvalitě fotbalu vůbec neškodilo. Oba týmy nastoupili v sestavách, v jakých by s velkou pravděpodobností hrály i soutěžní utkání ČFL. Na straně domácích nechyběl zkušený střelec Richard Kalod, hosté nasadili zimní posilu Romana Wermkeho. Na první branku se nečekalo dlouho. V 10. minutě domácí brankář Tetour pod tlakem napadajícího protihráče odkopl míč pouze před půlící čáru, odkud písecký Tomáš Valenta z dobrých čtyřiceti metrů napálil míč, který zapadl přímo do domácí branky. Písek se tak ujal vedení 1:0. Vyrovnávací branka padla v 19. minutě. Domácí odcentrovali z pravé strany a ligou ostřílený kanonýr Richard Kalod na zadní tyči nezaváhal, 1:1. Písečtí však brzy strhli vedení opět na svou stranu. Ve 22. minutě si na krásný pas naběhl Antonín Presl a vrátil Jihočechy do vedení. Stav 1:2 vydržel až do konce prvního poločasu.

 

 

Závěrečná desetiminutovka rozhodla

Ve druhém poločase ustal déšť, ale s ním ustoupila i fotbalová kvalita. Benešovští se tlačili za vyrovnáním a byli mu i blízko. Hostující bránící hráči totiž dvakrát vykopávali míč téměř z brankové čáry. Od 80. minuty se začaly opět odehrávat zajímavé věci. Hostujícího Wermkeho nejprve vychytal střídající brankář Schummer. V 82. minutě už se Roman Wermke gólové radosti dočkal. Ve vápně si zpracoval míč a střelou mezi několika bránícími hráči zvýšil písecké vedení na 3:1. O minutu později to bylo opět jenom o gól. Centr Engelmanna proměnil ve svůj druhý gól Richard Kalod, 2:3. Benešov ještě více otevřel hru ve snaze vyrovnat, ale udeřilo na druhé straně. V 87. minutě se z dorážky prosadil Dominik Hajdo a upravil na 2:4. Přes šance na obou stranách další branka nepadla, a tak si Písek připsal tři body do tabulky Letní ligy.

 

Ohlasy:

Připravujeme

 

 

Bohemians Praha 1905 B : FC Viktoria Plzeň B 1:5 (0:4)

Branky

 

47. Begič z penalty - 14. Hranáč, 16. Kepl, 36. Vrba, 38. Vrba, 50. Kepl z penalty.

 

Sestavy:

Bohemians Praha 1905 B

1. poločas: Kouba - Vala D., Václavík, Dostál, Freisler - Zeman - Nátr, Šumilov, Buneš, Seniv - Štěpánek F.

2. poločas: Kouba - Lehovec, Vala P., Farkaš, Jirsa - Marhoul - Ogiomade, Begič, Musil, Hlinák - Peričevič.

 

FC Viktoria Plzeň B 

Bleha – Koželuh (46. Fišer), Hranáč, Míka (55. Strmiska), Halász – Havel, Ruda, Hezoučký – Kepl (55. Pecháček), Vrba, Václavík.

 

Plzeňská smršť

Úvod utkání patřil hostům z Plzně, což gólově potvrdili ve 14. minutě. Po standardní situaci se prosadil Hranáč. 0:1. Vzápětí v 16. minutě se hosté dostali do úniku dvou hráčů proti domácí gólmanovi a Kepl pohodlně do prázdné branky zvýšil na 2:0 pro Plzeň. Další dvě slepené branky zápas definitivně rozhodly. Ve 36. minutě si zpracoval ve vápně míč Vrba a střelou na zadní tyč zvýšil na 3:0. 38. minuta, souhru Plzně zakončuje opět Vrba a určuje poločasové skóre na 4:0 pro hostující Viktorii.

 

Dvě penalty, poté klidné dohrání

Úvod druhé půle nabídl nejprve penaltu pro domácí mužstvo. Ve 47. minutě Begič nezaváhal a snížil na 1:4. V 50. minutě dostali možnost zahrávat pokutový kop i hosté. I jejich exekutor, jímž byl Kepl, byl úspěšný, 1:5. Další branky již k vidění nebyly, utkání se v klidu dohrávalo, a tak si Plzeň pod vedením Pavla Fořta, který nahradil svého jmenovce Horvátha, připsala tři body.

 

Ohlasy:

Připravujeme


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou