Letní liga Metal Conexion Cup odstartovala, béčko Slavie Praha veze dva body ze hřiště Táborska.

0

Nedělní předehrávkou prvního kola byla odstartována Letní liga Metal Conexion Cup. Táborsko, které nejspíše na podzim čeká druhá liga, přivítalo na svém hřišti rezervu pražské Slavie. Utkání díky Tv.com sledovalo asi 2 000 lidí.

Průběh utkání:

Domácí vstupovali do utkání jako favorit, ale tuto soutěž bere trenér jihočeského mužstva Brožek jako soubor přípravných utkání, tak uvidíme, jak se bude Táborsko prezentovat. Úvod patřil Jihočechům. Po pěti minutách orazítkovali brankovou konstrukci Slavie. V 15. minutě šlo Táborsko do vedení, vyhraný souboj na polovině hřiště, rychlá přihrávka za obranu a Sima Abdallah upaloval v brejku na branku Slavie, překonal gólmana a bránící hostující Šilhan už ve skluzu míči nezabránil v cestě za čáru a pouze jej dorazil, 1:0 pro Táborsko. Hosty úvodní branka rychle probrala a ve 23. minutě bylo srovnáno. Po centru z pravé strany se střelou z první prosadil Adam Vlasák a bylo srovnáno (podle webu SK Slavia Praha byl střelcem branky Šilhan). První poločas tak přinesl na každé straně jednu branku.

 

I druhá půle začala lépe pro Táborsko. V 62. minutě si Sima Abdallah opět naběhl na pas za obranu, přeloboval vyběhnutého brankáře a poslal domácí do vedení 2:1. V 74. minutě měli domácí velkou příležitost k navýšení svého vedení. Aktivního Abdallah opět unikal na hostujícího gólmana, který jej ve vápně fauloval, a následovala penalta. Exekuce se chopil zkušený Kučera, ale brankář Surovčík napravil svůj faul, skokem k pravé tyči vystihl směr střely a penaltu zneškodnil. V 86. minutě dokázali Sešívaní vyrovnat. Na centr z levé strany si naběhl osamocený Tomáš Rigo a z blízka neměl problém srovnat na 2:2. Tento výsledek zůstal i po devadesáti odehraných minutách a následovaly tak penalty. V nich byli úspěšnější hosté a zvítězili 4:3.

 

Ohlasy na utkání

Miloslav Brožek – trenér FC MAS Táborsko

Je mi líto, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Aplikovali jsme proti soupeři vysoký presink, Slavia dobře zakládala akce, jak to má nacvičené. My jsme se na to připravovali, měli jsme více šancí, Slavie sázela na rychlé protiútoky. Mladí slávisté byli velmi nebezpeční, zejména když jsme je nedostoupili. Jak šel čas a zápas se vyvíjel, četli jsme situace, měli jsme tak, v první půli jsme kromě gólu nastřelili ještě břevno a tyč. Viděli jsme zajímavý zápas, který byl střetnutím dvou fotbalových filozofií. Myslím si, že jsme byli o něco lepším týmem, měli jsme vyhrát, ale rozhodla zahozená penalta. Kdybychom vedli 3:1, asi bychom už zápas výsledkově zvládli. Soupeř, který má spoustu šikovných reprezentantů do 18 a 19 let, situace využil k vyrovnání. Mě těší, že jsme nasadili řadu mladých hráčů a odchovanců – Větrovský, Pavlík, Kubovský ad.

 

Tomáš Rigo - střelec vyrovnávací branky SK Slavia Praha B

Tak myslím, že na začátek jsme dostali hodně těžkého soupeře. Prakticky už účastníka druhé ligy, ale myslím, že jsme s nimi odehráli celkem vyrovnanou partií, i když domácí byli o hodně víc na míči. Bylo vidět, že mají více zkušeností. My jsme mladé mužstvo. hráli jsme v tomto složení poprvé a myslím, že jsme se s tím poprali velice dobře. Herně máme ještě na čem pracovat, ale myslím, že výsledek 2:2 a výhra na penalty je skvělý výsledek s druholigistou.

 

Přehled utkání:

FC MAS Táborsko : SK Slavia Praha B 2:2 (1:1) 3:4 pen.

Branky: 

15. vlastní Šilhan, 62. Sima Abdallah – 22. Vlasák Adam, 86. Rigo Tomáš

Sestavy:

FC MAS Táborsko
Zadražil – Alves, Navrátil, Penc, Janošík (80. Jáša) – Větrovský (58. Petr), Pavlík (55. Kubovský), Kučera, Tolno (46. Studnička, test z Dukly) – Sima (78. Dumbrovský), Vandas (73. Musiol)

SK Slavia Praha B
1. poločas: Markovič - Douděra, Matys, Štětka, Šilhan - Křišťan, Vít, Langhamer - Eichler, Vlasák, Zeronik
2. poločas: Surovčík - Bárta, Neruda, Štětka, Šilhan - Kubáň, Kopáček, Rigo - Janoušek, Kneifel, Hroník


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou