Dohráno! Soutěžní ročník 2019/2020 byl ukončen, sestupy ani postupy se nekonají

1

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR v úterý 7. dubna rozhodl o ukončení všech amatérských fotbalových soutěží v České republice kvůli koronavirové pandemii. 

Výkonný výbor FAČR na svém zasedání 7. 4. 2020 konstatoval, že pokračování amatérských soutěží představuje v současné době i nadcházejícím období nepřijatelné zdravotní riziko. 

„Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích,“ řekl k rozhodnutí VV FAČR předseda asociace Martin Malík v tiskové zprávě.  

 

Výkonný výbor rozhodl o tom, že veškeré mistrovské a pohárové amatérské soutěže se plošně na celém území České republiky ukončují ke dni 8. dubna 2020.

 

Konečné pořadí zůstává podle stavu ke dni 8. dubna 2020. Pokud dojde ze strany Ligové fotbalové asociace k dohrání profesionálních soutěží, tedy první a druhé ligy, bude zachována směrem k ČFL a MSFL prostupnost týmů. To znamená, že vedoucí kluby z MSFL a ČFL by nahradily sestupující ze druhé ligy. Kluby v nižších soutěžích nepostupují a nesestupují.

 

Ve hře zůstala jen možnost dohrání pohárové soutěže MOL Cup, případné nové termíny semifinále a finále budou řídícím orgánem soutěže stanoveny na základě dalšího vývoje opatření orgánů státní správy.

 

Výkonný výbor rovněž rozhodl o prodloužení jarního přestupního okna pro amatéry do 31. května 2020.

 

Pořádání nemistrovských soutěží a přátelských utkání je možné pouze v souladu s rozhodnutími orgánů státní správy, v současnosti tak nadále není možné kolektivně trénovat či pořádat přátelské zápasy.

 

PŘIPRAVILI JSME PRO ZKRÁCENÍ DLOUHÉ FOTBALOVÉ PAUZY ALTERNATIVU!

Hrajete FIFU na Playstationu? Zasílejte přihlášky do Pivovary Lobkowicz esport ligy a sehrajte tak se svými soupeři první regionální derby v esportu - více ZDE


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 4. 2020 14:25
V půlce května to stejně uvolní,tak že se mohlo klidně hrát bez letní pauzy a pak začít hned novou sezónu. Teď se bude dva a půl měsíce čekat na novou.

Ostatní čtou