Lhenice i potřetí s účastníkem krajského přenoru držely krok. Lažištím podlehlo o gól

0

Po výhře nad Jankovem (1:0) a dvou těsných prohrách s Třeboní (0:2) a nyní Lažištěmi (1:2) čeká na Lhenické generálka na mistrovské jaro s Hlubokou, startující v I.A třídě ve sk.B s umístěním po podzimu na druhém místě v tabulce (15.3. na jejím hřišti).

SK Lhenice (I.A tř.sk.A) – FK Lažiště (KP)  1:2 (1:2)

Hráno v sobotu 7.3. na prachatické UMT

Branky: 7. R.Iliev – 3. M.Bednár, 18. J. Volmut

Sestava Lhenic:

pro první poločas -

T.Plojhar - Dom. Kiš, T. Tůma,  K. Ryšánek, F. Funda - J. Mrkvička, P. Prenner, J. Rosa, J. Beran, D. Trojan - R. Iliev.

pro druhý poločas -

T.Plojhar - Jos.Prenner, F.Funda, T.Tůma, Dav.Kiš - M.Mahák, P.Prenner, M.Rosa, K.Ryšánek, J.Pokorný - R.Pořádek

 

V přípravném utkání nebyli Lheničtí, jako domácí, horší Lažišťských. Ti sice byli o něco lepší v individuálních fotb.dovednostech se zkušenostmi z vyšších soutěží, a to již i s posilou pro jarní boje, Kamilem Tobiášem, což Lheničtí dokázali eliminovat dobrou taktickou hrou a nasazením. Velice brzy, již ve 3.´, inkasovali gól po rohovém kopu od Bednára, co napodruhé dopravil míč do branky a poslal Lažiště do vedení (0:1). Lhenický tým to nerozhodilo. Brzy poté (v 7.´) také získali výhodu rohového kopu, který rovněž proměnili v gól, když jako přetažený se dostal k Ilievovi, z jehož kopačky centrovaný balón zapadl překvapenému gólmanovi do sítě. Srovnáno – 1:1 !  V 10.´, po zdařilé kombinaci, našel Ryšánek ve výhodné pozici Ilieva, tomu se však nepodařilo převzít míč a jít v šanci do zakončení. Naopak v 18.´ zprava vyslanou lažišťskou střelu gólman Plojhar neutlumil a vypadlý mu balón Volmut pohotově uklidil do branky a znovu poslal svůj tým do vedení (1:2). Domácí se snažili o „smazání“ jednogólového manka. Blízko k tomu měl ve 29.´ Trojan, který se dostal za obranu, gólman mu však v tom zabránil, ještě blíže pak ve 3.´Mrkvička, ale ani on v šanci při zakončení neuspěl. V samém závěru poločasu (ve 43.´) ani Ilievova střelecká koncovka z odraženého míče po rohovém kopu nenašla cíl.

 

            V 53.´druhého dějství Ryšánkovu střelu vyrazil strážce lažišťské branky na rohový kop, z něhož Fundova hlavička se mezi tři tyče nevešla. V 59.´ po dalším rohovém kopu, tentokrát v provedení Lažišťských, šel do rychlého protiútoku Pořádek, předloženým balónem hledal před soupeřovou brankou Maháka, ten však na gólovou nabídku nedosáhl. Nebezpečí, jak patrno, hrozila oboustranně z rohových kopů. Tak tomu bylo opět i v 75.´, kdy při něm zase Lheničtí vykopávali balón z brankové čáry, čímž tak zabránili soupeřově dvougólovému náskoku.

            V blížícím se závěru utkání i v samém jeho konci se již brankový stav nezměnil, i když na obou stranách nějaké nedotažené gólové možnosti vznikaly. A tak „papírový favorit“ ve své generálce na jaro v KP dosáhl na těsné vítězství. Zápasu, dle jeho průběhu, by asi více „slušela“ remíza.

 

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem

 

Utkání dle mého názoru splnilo účel, všichni hráči se dostali do hry, hrálo se poměrně svižně z obou stran a hlavně se nikdo nezranil. Byly tam chyby, ale také docela dobré věci, vydrželi jsme celý zápas hrát to, co jsme chtěli, byli fotbalovému soupeři vyrovnaným protivníkem, vytvořili si poměrně dost nebezpečných situací volajících po vstřelení branky a asi by zápasu slušela spíše remíza, ale i tak pro nás určitě dobrá příprava.

 

AUTOR: J. BUMBA (LHE)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou