Zápisník Lukáše Váchy: V útoku se budeme spoléhat na Drchala a Karabce, mým cílem jsou alespoň tři góly a samozřejmě postup

0

Lukáš Vácha přiblíží další část přípravy sparťanského béčka, která se chýlí ke konci. ČFL začíná již 7. března. Na koho se bude jeho mužstvo spoléhat v ofenzivní části? Jak hodnotí změnu trenérů?

Od posledního vydání Zápisníku jsme sehráli hned několik přátelských zápasů. Nejprve jsme zdolali 1:0 účastníka druhé skupiny ČFL FK Přepeře. Já jsem do utkání nezasáhnul. V tomto utkání byla sestava ovlivněna zraněními a virózou. Na střídačce tak zůstali pouze dva náhradní gólmani, Benada a Kotek. Ty doplnili asistent trenéra Luboš Loučka a vedoucí mužstva Luděk Stracený. Všichni se dostali na hřiště, brankář Kotek dokonce nastoupil na půl hodiny do pole. V následujícím utkání jsme přehráli jasně 5:0 Chomutov.

 

Poté jsme vyrazili do Rakouska, kde nás čekal Liefering. Toto mužstvo hraje druhou rakouskou ligu a funguje jako akademie nebo B tým Red Bullu Salzburg. Je to tým plný mladých hráčů různých národností. V Salzburku jsme byli 7. února. Přijeli jsme přímo do akademie Salzburgu, kde se zápas hrál. Drtivá většina našich soupeřů už byla v přípravě s áčkem nebo se do ní snaží probojovat. Pro nás to byla cenná zkušenost. Zápas jsme bohužel prohráli, ale byl to dobrý test. Udělali jsme dvě chyby po rozehrávce od brankářů a oni nám obě dvě potrestali. Já osobně jsem odehrál první poločas. Měli jsme i dobré příležitosti na vstřelení branky, ale to se nám nepovedlo. Přesto jsme odjížděli s dobrým pocitem, byl to pro nás super test.

 

Předchozí díl Zápisníku Lukáše Váchy o náročnosti zimní přípravy.

 

Po tomto utkání jsme měli velmi náročný tréninkový týden. V pondělí jsme trénovali odpoledne a od úterý do čtvrtka dvoufázově. Věnovali jsme se hodně síle a dynamice. Nechyběly sprinty a nezapomnělo se ani na kondici. Na konci toho týdne jsme odehráli přátelák s béčkem Jablonce. Lídra druhé skupiny třetí ligy jsme dokázali porazit 3:2. Výhra je pro nás velmi potěšující. I když jsme v prvním poločase prohrávali 0:1, dokázali jsme výsledek otočit a vyhrát. Gól na 2:3 jsme inkasovali až se závěrečným hvizdem. Opět jsem odehrál první poločas. Celý zápas jsme hráli dobře a konstruktivně už od obrany. To jsme přesně chtěli a chceme se tímto stylem hry prezentovat. Poté jsme odehráli ještě utkání s druholigovou Jihlavou, které jsme prohráli 0:3.

 

Ještě nemáme úplně ideálně vyladěnou sestavu na jarní část. Někteří hráči jsou zranění a stále se ta ideální jedenáctka hledá. V Jablonci už nastoupili Adam Karabec a Daniel Horák, kteří byli v přípravě s áčkem. Adam hned vstřelil dvě branky. Na druhou stranu nám odjeli dva hráči na reprezentaci do devatenácti let. Stále tak nejsme kompletní. Samozřejmě se všechno bude odvíjet i od áčka, kdo nás posílí. V tuto chvíli připadá z áčka do úvahy Adam Karabec, Václav Drchal a podle situace další a další jména. To by mělo záležet na trenérech, ale myslím si, že ti dva jmenovaní budou s námi chodit pravidelněji.

 

FOTOGALERIE: Jak vypadá amatérský fotbal v Rusku?

 

Určitě všichni vědí, že pan trenér Kotal už trénuje áčko a nás převzal Michal Horňák. Já jsem byl s panem Kotalem ohromně spokojený. Myslím si, že bylo logickou variantou, že půjde k áčku, když se to chtělo řešit rychle. Pan Kotal je náročný trenér, myslím si, že v béčku odvedl hodně dobrou práci a přeji mu jenom to nejlepší. Ať se mu daří navázat na to, jak jsme se prezentovali my v béčku. Samozřejmě je to jiná soutěž a bude mít v kádru jiné typologie hráčů, ale on je zkušeným trenérem a ví, jak se v tom má pohybovat. Pro nás v béčku je to samozřejmě změna. Pro mladé kluky bylo obrovskou zkušeností, že je vedl trenér, který koučoval v mládežnických reprezentacích i v první lize. Uvidíme, jaká bude teď provázanost mezi mužstvy. K nám jde trenér Horňák, který hodně kluků zná, protože působil dříve u juniorky. Zná i atmosféru Strahova a akademie a nyní bude zkušenější, protože působil u áčka.

 

Ročník máme slušně rozjetý a cíl se nemění. Budeme chtít postoupit do druhé ligy. To nám jasně řekl i nový trenér, když poprvé přišel do kabiny. Na podzim byl naším nejlepším střelcem Lukáš Juliš, který je nyní na hostování v Olomouci. Střelec se vždy hledá těžko, na Juldu jsme hodně spoléhali. Ze začátku podzimu mu to moc nelepilo, nedával góly, ale poté se to změnilo. Kdo by ho mohl nahradit? Jak už jsem prezentoval, myslím si, že se bude chodit rozehrávat Václav Drchal, když bude zdravotně v pořádku, Adam Karabec, to jsou kluci, kteří tu finální fázi dokážou dobře řešit. Ve formě je i Vojta Patrák, takže si myslím, že těch hráčů, kteří by mohli na Juldu navázat je dost. Já jsem v jednom rozhovoru řekl, že mám cíl dát za jaro tři branky. Hlavní cíl je pro mě samozřejmě zůstat zdravý. Když budu na hřišti, tak samozřejmě odevzdám maximum pro tým a náš společný cíl je druhá liga. Ty góly bych chtěl dát. Na podzim jsem měl dost šancí a mohl jsem je proměnit. Byl z toho jenom jeden gól a jeden v rozstřelu. Chtěl bych přidat minimálně tři góly ze hry. Nebo kdyby to byly penalty, které by rozhodly, tak bych se také nezlobil.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou