FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Anglii

0

Anglie je kolébkou fotbalu. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku nižších fotbalových soutěží v zemi, kde má fotbal své kořeny!

Pod anglickou fotbalovou asociací je zaregistrováno přes čtyřicet tisíc klubů – o deset tisíc více než v Brazílii, která je v počtu klubů na druhém místě. V Anglii najdeme několik světových unikátů. První klub na světě – Sheffield F.C. První profesionální klub světa – Notts County F.C. Když k těmto nej přičteme nejstarší fotbalový svaz – Football Association, první národní tým na světě, nejstarší soutěž světa – FA Cup a nejstarší ligovou soutěž, tak je zřejmé, proč je Anglie považována za kolébku fotbalu.

 

Nejvyšší anglickou soutěží je Premier League. Poté následuje English Football League, která se hraje ve třech úrovních – Championship, League One a League Two. Do roku 1986 byly soutěže na těchto čtyřech úrovních jsou uzavřeny a nešlo do nich postoupit ani z nich sestoupit. Poté se pravidla rozvolnila a dnes se mezi ligovými a neligovými soutěžemi sestupuje i postupuje.

 

Nejvyšší neligovou soutěží je na páté úrovni National League a soutěže se dále štěpí až k soutěžím na úrovni 22. O fotbale na nižších amatérských úrovních se v Anglii často mluví jako o Sunday league football.

 

Podívejte se do fotogalerie od @eastern1909, groundhopping.se, @footballtravel, @westsussexafc, petera milese, @footballdimihoping, @groundhopping_johnna na to, jak vypadá fotbal v Anglii na nižší úrovni!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou