FOTOGALERIE: Amatérský fotbal v Rakousku

0

Nejen fotbaloví reprezentanti a profesionálové hledají lukrativní zahraniční angažmá. V groundhopperském fotoseriálu se tentokrát vydáme do Rakouska, kde v nižších fotbalových soutěžích pod Alpami působí velké množství českých fotbalistů. 

Fotbalový exodus směrem Rakousko se týká především příhraničních oblastí, kde kluby mohou těžko konkurovat nabídkám z rakouských amatérských soutěží, kde se dá solidně přivydělat k zaměstnání. Rakousko se tak stává lákadlem pro mnoho amatérských hráčů, kteří dosud hráli jen tak pro zábavu.

 

Nejvyšší rakouskou fotbalovou soutěží je Bundesliga, kterou hraje deset klubů. Tuto soutěž nejčastěji v historii opanovaly vídeňské kluby Rapid (32) a Austria (22). Na třetí místo tabulek se již vyšplhal Red Bull Salzburg, který opanoval posledních šest ročníků. Korunu pro krále střelců  získali dva čeští hráči – Václav Daněk (1990/91, 1992/93) a René Wagner (1996/97). Druhou nejvyšší soutěží je Erste Liga, kterou také hraje deset klubů.

 

Třetí liga je rozdělena na tři skupiny – východ, střed a západ, přičemž v každé skupině hraje 16 týmů. Následuje devět soutěží, které jsou nejvyššími soutěžemi daných regionů a dále se větví. Někde se končí na sedmé úrovni (Burgenlad a Korutany). Jinde až na úrovni dvanácté (Dolní Rakousy a Tyrolsko).

 

Jaký je amatérský fotbal pod Alpami zjistíte z fotogalerie groundhopperských skupin Stadion Fotos, @eastern1909 a abseits.at!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou