Zápisník Lukáše Váchy: Soustředění bylo kondičně náročné

0

Kapitán sparťanské rezervy v tomto díle popisuje průběh týdenního soustředění v Peci pod Sněžkou, utkání s Hradcem Králové v rámci Tipsport ligy a také připomene návrat Bořka Dočkala na hřiště, kterému byl osobně přítomen.

Jak už jsem psal v minulém vydání, hned po utkání Tipsport ligy proti Mladé Boleslavi jsme odjeli na soustředění do Pece pod Sněžkou. V neděli jsme dorazili na místo a hned v pondělí ráno nás čekal první výběh. Každý den během našeho soustředění jsme měli tři fáze. Ranní výběh v terénu, jednou byly jump trampolíny, potom zase kruhový trénink v hale. Soustředění bylo hodně kondičně zaměřené. Už před odjezdem jsme věděli, že to bude soustředění bez míče. Věnovali jsme se tak hlavně kondici. První den jsme měli i běžky, ale počasí nebylo úplně ideální, tak se běžky už na další dny zrušily. Místo běžek jsme měli terén. Co jsme tedy nemohli naběhat na běžkách, to jsme naběhali v terénu. Myslím, že soustředění splnilo očekávání a dané cíle. Měli jsme k dispozici hokejové kluziště, takže kdo chtěl, mohl jít hrát hokej, kdo hokej nehraje, tak měl k dispozici posilovnu, squash nebo protahování. To byla závěrečná fáze dne. My jsme hráli hokej proti realizačnímu týmu a s klukama jsme si to užívali. Bylo to super zpestření. Navíc člověk na závěr dne zapojí jiné svaly, dělá jiné pohyby a potom vždy přišla ta správná únava a šli jsme spát. Ve středu měla jedna skupina hráčů horolezeckou stěnu a druhá skupina, kde jsem byl i já, se vydala na výstup na Sněžku. Šli jsme pěšky od naší boudy Máma až na vrchol a poté jsme šli i dolů, bylo to docela náročné, ale vyšlo nám počasí, takže super. Musím říct, že jsme měli perfektní servis. Juniorka a dříve i béčko na boudu Máma jezdily a měli jsme perfektní komfort. Všichni jsme byli spokojení a v sobotu jsme se odebrali zpátky do Prahy, kde pokračujeme v přípravě v režimu dvoufázových tréninků a zápasů. Takto budeme trénovat až do 8. března, kdy nás čeká první soutěžní kolo.

 

Připomeňte si předešlý díl Zápisníku Lukáše Váchy.

 

Po příjezdu jsme hráli poslední utkání Tipsport ligy proti Hradci Králové. Zápas se nám příliš nevydařil. Remizovali jsme 0:0. V Tipsport lize jsme tak odehráli tři zápasy a byly z toho tři remízy. Já jsem na zápas nejel, protože jsem po tom náročném soustředění cítil trochu záda. Měl jsem do čtvrtka individuální program a vynechal jsem i páteční přípravné utkání proti německému Neugersdorfu, které jsme 5:0 vyhráli. Nastoupili dorostenci a hráči, kteří předtím nehráli. Proti Hradci to bylo náročné, protože to bylo po soustředění, ale s tím každý počítal. Utkání kluci neodehráli, tak, jak jsme si představovali. Hradec se na nás připravil lépe než přechozí soupeři a my jsme nehráli tak dobře jako v těch předchozích utkáních. Myslím, že remíza byla zasloužená a my se z toho musíme poučit. Musíme umět pracovat lépe v únavě.

 

Minulý týden měl tým na programu dva tréninky denně, ve čtvrtek byl jeden trénink a v pátek zápas. V sobotu byl individuální běh a v neděli bez tréninku. Na programu jsou fyzické testy. Teď máme v plánu i další přátelské utkání. Těch přáteláků je hodně, což trenér chtěl. Uvidíme, jak na tom budeme po fyzických testech. Pro mladé je to dobré porovnání. Jak jsem minule zmiňoval, tak jsme dostali GPS systém, který nám pomáhá zjišťovat různá data.

 

TAKÉ ČTĚTE: Král červených karet

 

V sobotu jsem se byl podívat na přáteláku áčka proti Ústí nad Labem. Po dlouhém zranění nastoupil Bořek Dočkal. Ráno jsem mu psal zprávu, ať není nervózní, že tam možná budou nějací lidé a že mu držím palce. Myslím si, že to zvládnul perfektně. Všichni víme, že je výborný fotbalista a jde tam jen o to zdraví. Když všechno půjde tak, jak má, tak si myslím, že je na dobré cestě. Bořkovi přeji hlavně zdraví, ať se mu vyhýbají zranění a ať se jemu a celé Spartě daří.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou