Rozhodčí: Unikátní sonda do karetního mariáše napříč republikou. Ze kterých kapsiček vyletělo nejvíce žlutých karet ve vaší soutěži?

0

Výkony rozhodčích jsou tématem téměř vždy. Od první ligy po čtvrtou třídu, po výhře i po prohře, výkony mužů a žen s píšťalkou či praporkem se řeší všude. Žebříček nejtrestanějších hráčů už jsme prezentovali, tentokrát se podíváme na druhou stranu barikády.

Sestavili jsem pro vás různé žebříčky arbitrů, kteří působí na tuzemských fotbalových hřištích. V dnešním vydání přinášíme statistiky sudích, kteří během podzimu rozdali v různých soutěžích nejvíce žlutých karet.

 

Samozřejmě nelze říci, že rozhodčí, který rozdává mnoho karet, je špatným rozhodčím. Každý má jiný metr. Někdo si žlutými kartami sjednává autoritu u hráčů, jiný jimi šetří. 

 

Jakými kritérii jsme se při sestavování žebříčků řídili? Rozhodli jsme se rozdělit soutěže dle úrovní. Každá úroveň má svůj vlastní žebříček. V první lize odřídilo alespoň jedno utkání 21 rozhodčích, ve druhé nejvyšší soutěži 25. Zde přinášíme kompletní statistiku. O pořadí vždy rozhoduje počet udělených žlutých karet v průměru na jedno utkání.

 

DOPORUČUJEME: Zápisník Lukáše Váchy: Postřehy kapitána Sparty B ze začátku zimní přípravy

 

Od třetí ligy až po nejnižší soutěže si můžete prohlédnout vždy 50 můžů a žen s nejvyšším průměrem udělených žlutých karet na zápas. Nutností pro zařazení do žebříčku byly alespoň tři odpískané zápasy v dané kategorii.

 

ČTĚTE TAKÉ: Vzpomínka na opilého asistenta rozhodčího na utkání dorostu a další populární články podzimu

 

Všechny tabulky najdete ve fotogalerii. Najdete tam také jednu tabulku, kde jsou i rozhodčí s méně než třemi zápasy v soutěži, zde jsou i jedinci, kteří dokázali udělit 12 žlutých karet během jednoho zápasu.

 

Již zítra se podíváme na to, kolik karet rozdaly dámy, které pískají v našich soutěžích.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou