Charitativní fotbal v Sušici - Fotbal pro Jindru

0

22.12. 2019 se v Sušici uskutečnil velký fotbalový den všech členů a příznivců TJ Sušice. To vše za jediným cílem. Vybrat co nejvíce peněz a podpořit tak Jindru H., kterého před lety postihla vážná a finančně nákladná nemoc.

Celý tento den měl být setkáním a konfrontací jak současných hráčů všech kategorií, tak i bývalých, což je vždy vzácná chvíle v jakémkoliv oddíle.

 

Na stadionu v Sušici se sešlo opravdu hodně lidí, což předčilo očekávání všech, kteří za uspořádáním akce stáli.

 

Odehrála se celkem tři utkání. První měli na starost ti nejmenší. Fotbalisté přípravky a mladších žáků předvedli vyrovnaný boj a za veliké podpory fanoušků, rodičů a dokonce i sušického kotle, podali skvělé výkony. V závěru si každý z nich mohl kopnout penaltu na jedničku "A" týmu, Františka Míčka, což byl pro všechny veliký zážitek.

 

Zápas nejmenších podpořil na dálku i akutálně nejúspěšnější odchovanec TJ Sušice - Jurij Medvěděv, který nyní nastupuje za Slovan Bratislava. Jurij se nemohl osobně dostavit, a tak žáčkům nechal zaslat své podepsané kartičky.

 

Do druhého utkání nastoupili hráči starších žáků a dorostu. Na hřišti byl vidět zajímavý souboj bratrů Myslíků i Pivetzů, přičemž oba dnes nastupují v jiných kategoriích, či týmech.

 

Na závěr se na jednom hřišti utkalo 30 dospělých, týmy byly tvořené z hráčů "A" týmu, "B" týmu, bývalého "C" týmu a dokonce i ze zástupců našeho kotle. Byla to zábavná podívaná a utkání skončilo spravedlivou remízou 5:5.

 

Po dobu celého dne bylo pro všechny příchozí připraveno občerstvení, které dodal Hotel Gabreta. Lidé si mohli za dobrovolný příspěvek koupit svařák, gulášovku nebo třeba Šumavěnku. Údajně se prodalo více než 400 svařáků a 40 litrů gulášové polévky! "Velké poděkování patří místnímu rodinnému podniku a také panu Staňkovi za prostory a absolutní podporu této akce", nechal se slyšet Martin Kalný, zástupce sušického "A" týmu. Dále dodal: "Když jsme v odpoledních hodinách se spoluhráči sečetli peníze, nemohli jsme tomu uvěřit. Vybralo se 82.800 Kč!!! Tato částka mnohonásobně předčila naše očekávání a v mnohých vyvolala velké emoce a dojetí. Sám pan Jindra H., který se akce také zúčastnil, tuto informaci nemohl do večera rozdýchat. Je skvělé vidět, že se lidé dokáží spojit a pomáhat druhým! Doufáme, že se z tohoto předvánočního setkání stane tradice."

 

Za redakci blahopřejeme k tak pěknému počinu a kvitujeme smysl těchto dobročinných akcí. Věříme, že vybraná částka panu Jindrovi velmi pomůže.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou