Zápisník Lukáše Váchy: Dětem chybí všestrannost

0

V tomto vydání Lukáš Vácha konstatuje, že v dnešní době je velkým problémem nedostatek pohybu a všestrannosti u dětí. I to je jedním z důvodů proč založil spolu se svými kolegy fotbalovou školu, kde si v létě děti vyzkouší pod dohledem profesionálních trenérů všeobecnou přípravu.

V minulém díle jsem popisoval, jak jsme s týmem hráli i jiné sporty, než jenom fotbal. Já jsem chodil na sportovní školu a hráli jsme vícero sportů. Někteří kluci v kabině se už bruslit ani neučili a specializovali se pouze na fotbal. Myslím si, že by člověk měl zkoušet více sportů, i pro tělo je to jenom dobře, zapojují se jiné svaly a naučíte se jiné pohyby. Dnešní mladé generaci ta všestrannost dost chybí. I z tohoto důvodu jsem začal dělat svou fotbalovou školu.

 

V létě budeme mít již šestý ročník. V názvu je sice fotbalová škola, ale snažíme se, aby děti měly všeobecnou pohybovou aktivitu. Chceme, aby všichni poznali, že to není pouze o fotbale, ale že sportů je víc. Fotbalová škola probíhá v létě, kdy mají děti prázdniny, takže je to takový tábor zaměřený na fotbalové i jiné věci. Za uplynulých pět ročníků si myslím, že nám vše dobře funguje. Fotbalový kemp zastupuje společnost AMJ, která zastupuje i mě osobně. Snažíme se o plynulý chod během celého týdne. Děti jsou podle ohlasů spokojené a chtějí jezdit znovu. Již nyní je možné zakoupit voucher a přihlásit se k nám na fotbalovou školu.

Přihlášku a bližší informace o Fotbalové škole Lukáše Váchy najdete zde

 

V létě roku 2020 budeme mít dva termíny 13. 7. – 17. 7. a 20. 7 – 24. 7. a přesunuli jsme celý tento projekt do Čelákovic. Je to tedy takový příměstský tábor, kdy děti jezdí od pondělí do pátku. Mají veškerou trenérskou i vychovatelskou péči. Rodiče nám děti přivážejí ráno, kdy mají v průběhu dne dva tréninky nebo jinou aktivitu. Večer jedou děti zpět domů a neřeší se tak stesk po rodičích. Je to určitě výhodné i pro rodiče, že na ten týden nemusejí shánět hlídání pro děti nebo vybírat dovolenou. Po práci si dítě vyzvednou a mají jistotu, že je celý den v bezpečí a ještě k tomu má aktivitu. Přemýšleli jsme i nad možností spaní během kempu, ale podmínku k tomu bohužel nejsou vhodné.  Budeme rádi, když se přihlásí co nejvíce dětí. Spousta dětí jezdí na každý ročník, tak budeme rádi, když je po roce opět uvidíme a rádi přivítáme i nové tváře. V Čelákovicích jsem já osobně několikrát hrál letní turnaj před ligou, takže prostředí dobře znám. Je tam krásné hřiště s tribunou a podmínky pro děti tam budou ideální. Všichni by tak měli být spokojení. Dobré podmínky byly i v Ostré, odkud jsme náš kemp přesunuli. Za těch pět let jim patří velké díky, ale nyní se naše cesty rozešly a my pokračujeme v Čelákovicích. Nově jsme také založili i stránky na sociálních sítích. 

 

Facebook najdete zde

Instagram najdete zde

 

Opět se vrátím k té všestrannosti, která je podle mě hrozně důležitá. My jsme ve škole nekopali pouze do míče, ale hráli jsme i basketbal, florbal, volejbal, chodili jsme plavat a bruslit. To dnes dětem dost chybí. Člověk to do nich nedokáže dostat za týden, kdy jsme s nimi na v kontaktu, ale snažíme se, aby poznali, že to jde. Máme v týmu odborníky a profesionály a ti za týden s dětmi projdou velké množství aktivit. Ať už je to gymnastika, protahování nebo různé míčové hry. Možností k pohybu je pro děti v dnešní době hodně, ale bohužel si myslím, že nejsou plně využité.

 

Každý rok se pro děti snažíme připravit nějakou vzácnou návštěvu jako překvapení. Přijíždí ligoví hráči, moji kamarádi, známé osobnosti. Doufám, že se nám podaří vše, co bychom chtěli. Dnešní děti jsou náročnější, protože některé hráči už nepamatují. Jezdili k nám třeba Jirka Novotný, Marek Kincl, Horst Siegl, Roman Bednář, Mario Holek, Bořek Dočkal, Tomáš Necid, Jan Bořil a jiní. Těch hráčů se na kempu vystřídalo už hodně. Čím jsou ti hosté starší, tak tím dříve skončili s fotbalem a mladší ročníky už je tolik neznají. Třeba Romana Bednáře už si některé děti nepamatovaly. Neříkám však, že je Roman úplně starý. Minulý rok jsme poznali jednoho youtubera a s tím mám příjemnou zkušenost. Všechny děti ho znaly a byly nadšené.

 

 

 

Nyní už nám začíná dovolená, tento týden jsme měli ještě dva tréninky a modelové utkání s naší devatenáctkou, kdy jsme vyhráli 6:1. Od 6. prosince do 6. ledna máme měsíc dovolenou. Zhodnotili jsme si podzim, který pro nás byl úspěšný. Nyní máme mít nějakých deset dní úplně klid a poté máme každý individuální plán. Chystám se na dovolenou, teď jsem na horách s rodinou. V lednu nás čeká spousta přátelských utkání. První hrajeme hned 8. ledna.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou