Rezerva Velimi kloubí zkušenost starších s průbojným mládím

0

Velim, 3. místo, 27 bodů

Konečné třetí místo po podzimní části Jardu Češpivu těší, ale jeho náročná povaha stále není spokojena s mnoha výkony. Několik zápasů sneslo přísné měřítko, ale ve spoustě utkání potěšil pouze výsledek.

 

Hodnocení mužstva FC Velim B v podzimní části sezóny 2019/20.

 

Byl jsem opět požádán o zhodnocení velimské rezervy v podzimní sezóně 2019. Vím, že to přísluší trenérovi mužstva, ale stručně se o to pokusím. Jako bývalý učitel matematiky a fotbalový trenér všech velimských kategorií jsem náročný, kritický, ale myslím, že zase objektivní.

 

 

 

Pro ty, co nevědí. Stručně k nedaleké, úspěšné, historii velimského béčka.

 

Rok 2011 je rokem velkého úspěchu našeho béčka. Postupuje do I.A třídy (áčko hraje divizi). V sezóně 2011/12 hraje úspěšně I.A třídu. Po skončení této sezóny áčko odstupuje z divize a bude hrát I.A třídu. Celé béčko  přechází do áčka, protože hráči s většími ambicemi odchází z Velimi. Zakládá se nové béčko, které bude hrát III. třídu. Trenérem béčka se stává Jaroslav Jedlička. V roce 2013 končí u áčka trenér Jaroslav Češpiva a stává se vedoucím béčka. Po pěti letech v roce 2017 přichází další úspěch, tentokrát nově založeného béčka a to postup do okresního přeboru.

 

Velimská rezerva hraje okresní přebor už třetí sezónu. A daří se. Jako nováček v sezóně 2017/18 je na pozim na 2.místě a na konci pak na 5.místě. V sezóně 2018/19 je po podzimu opět na 2. místě a končí na 4. místě. V této sezóně je po podzimu na 3. místě. Je vidět, že se mužstvo pohybuje v horních patrech tabulky.

 

 

 

Jak se změnil kádr před letošní sezónou?

 

Došlo k dost velkým změnám. V průběhu minulé sezóny opustili kádr béčka Klingr J., Horník M.,Kadlec D., Kopecký D. a Srp A. Na začátku této podzimní sezóny odešli Krejčí D.(Nová Ves I.), Čepelák R.(Předhradí) a Kasal J.(Předhradí). Do kádru béčka přešli z áčka Ceral J., Zajíc J., Jehlička A. a  Kosina O. V průběhu podzimu přestal trénovat Nezavdal D.(zranění ?) a Kuchař J.(práce v zahraničí?). Dlouhodobě se zranil  brankař Svoboda L.(operace ?) a také Kovařík J., ale ten už je po operaci a hraje. Mužstvo v případě potřeby doplňují starší dorostenci hrající krajský přebor. V současné době má mužstvo kádr 16 hráčů.(bez dorostenců).

 

 

 

Jaké mělo béčko před sezónou ambice?

 

Nezúčastňuji se tréninků, ani porad. Stojím mimo, vykonávám jen práci "Adm." pracovníka. Ale občas se něco dozvím od někoho z výboru nebo od hráčů. Myslím, že cílem je hrát dobrý a kvalitní fotbal se zapojením mladých hráčů. Postup? V této sezóně asi ne. Už jsem jednou řekl, že do pěti let od postupu.

 

 

 

Byla spokojenost s výkony a výsledky mužstva?

 

Třetí místo hovoří za vše. Ze 13 zápasů, 8 výher, 3 remízy, 2 prohry, ale ze tří remíz žádná výhra na pokutové kopy. Celkem 27 bodů, skóre 31 : 21. Výkony jak na houpačce. Ocením (+) - výborný výkon, (X) - průměr, (-) - podprůměrný výkon. (+): Jestřabí Lhota - Vel.B = 1 : 3, Ve.B - Nučice= 3:0 ...super. (-): Vel.B - Tuklaty = 3:3 np.3:4, Libodřice - Vel.B= 3:2, Plaňany - Vel.B=2:2, 3:2 np. (x): vše ostatní.

Problémy má každé mužstvo. My máme v béčku kvalitní 16ti členný kádr. Ale potkávala nás častá zranění a někteří hráči chodili za áčko na lavičku. Ale trenér Jirka Ptáček dobře zařazoval do mužstva dorostence. Dokonce v Jestřábce nastoupili v závěru zápasu a otočili výsledek. Mužstvo má budoucnost, protože se v našem mužstvu dobře napojuje zkušené stáří s nadaným mládím. Já bych dal mužstvu za podzim dvojku. Uvidíme co přinese zimní přestávka a jaká bude zimní příprava. 

 

Zklamáním jsou výkony na domácím hřišti. To pravé ořechové to není ani venku. Díky dobré defenzívě dokážeme vyhrát, ale těsně. Trenér Jirka Ptáček je zkušený trenér a věřím, že si vyhodnotí příčiny kolísavosti výkonů  a jaro bude ok.

 

 

 

Vy máte něco na mysli.?

 

Já mám pořád připomínky, ale doma. Ty kluky znám jako svoje boty. Hrajou amatérský fotbal, mají svoje povinnosti, tj. zaměstnání a rodinu. Potřebují si oddechnout, protože byl v práci fofr, není jim dobře atd.

 

A teď trénink. Dva v týdnu je málo. Některé oddíly trénují víc, některé méně. Také závisí na kvalitě kádru. někde hrají zkušení hráči z vyšších soutěží a pak je to znát. Příkladem jsou Žíželice. Minulý rok jsme jim dali nakládačku na jejich hřišti a podívejte se jaký hrají teď fotbal. V prvním kole nás porazili ve Velimi. Řeknu doslova"To jsme čuměli!"

 

Ale vrátím se k našemu týmu. Jednoznačně řeknu, chybí nám tvořivý střední záložník jako byl Láďa Hájek nebo Jarda Slavík. Toho si musíme vyhledat a  vychovat. Střed zálohy byl velkou slabinou. No a pak útok. Nejlepší střelec minulé sezóny, bývalý obránce, Martin Kyncl měnil místa v sestavě jedno za druhým. Pak šel do útoku, ale už to nešlo. Máme výborný kádr, ale něco tomu chybí. Neběháme, vyklusáváme. Ale to nikdo nechce slyšet. Vzpomeňte si na béčko 2011. Máme výborné brankaře a obránce. Takovou stoperskou dvojici jako Hrabal - Vlk J. těžko najdete a myslím, že je mohu právem společně s gólmanem Dejmkem považovat za opory "B" týmu. A k tomu čekatelé na tyto posty Jelínek a Kosina O. Tak shrnu. Potřebujeme ofenzivního, tvořivého středního halva a útok(rychlíky-koncáky).

 

 

 

A co vy?

 

Já už nejsem ani rychlík ani koncák. Hodně věcí mi vadí, ve všem, ale já mám fenomén fotbal. Po tomto hodnocení budu asi bez práce. Ale já se věnuji sledování evropských lig a mám svoji matematiku. Matematika je složitá a nikdo se ji celou nenaučí. Tak mám co dohánět.

 

Na závěr.

 

Přeji všem lidem co se tzv. motají kolem fotbalu, aby se jim dařilo. Víme, že každý nemůže vyhrávat. Tak to hrajte pro zábavu, vyhněte se podplácení, buďte objektivní, chovejte se slušně a s úctou i k soupeři a rozhodčím.

 

Všichni ukažme, že jsme lidé, kteří si váží života, sebe, svých blízkých i ostatních. Úspěšnou sezónu všem fotbalistům a fotbalovým funkcionářům, všem lidem pak hezké a šťastné vánoce a také hodně zdraví a úspěchů v novém roce 2020 přeje Jarda Češpiva.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou