Zápisník Lukáše Váchy: Hodnocení podzimu

0

V tomto vydání se Lukáš Vácha ohlíží za celou podzimní sezónou, se kterou je spokojený. Přiblíží také o čem bude Zápisník během zimní přestávky.

V posledním kole k nám přijel Vltavín. Počítali jsme s tím, že to bude hodně podobný zápas, jako jsme odehráli na Admiře, s tím rozdílem, že budeme hrát v domácím prostředí. Naše předpoklady se naplnily. V zápase jsme měli spoustu šancí, které jsme nedokázali proměnit. Dostali jsme se do vedení gólem Lukáše Juliše, který se krásně uvolnil v pokutovém území a skóroval.

 

Poté jsme soupeře pustili do několika šancí a Vltavín srovnal. Za stavu 1:1 trefil soupeř tyčku. Do druhého poločasu jsme si řekli, že musíme hrát ze zabezpečenější obrany. V průběhu druhé půle jsme byli lepším týmem, dokázali jsme vstřelit branku, která nejspíš rozhodla. Přidali jsme další dva góly a výsledek 4:1 vypadal dost přesvědčivě, ale zápas to nebyl úplně jednoduchý. Vltavín hrál důrazně, vypracoval si nějaké šance, které neproměnil, což pro nás bylo dobře. Dokázali jsme vstřelit čtyři branky, ale na to, kolik jsme měli šancí, to bylo ještě málo. Když bych utkání shrnul, tak jsme ho zvládli dobře.

 

Podzimní část je u konce a můžeme s ní být spokojeni. Umístění je dobré a v předvedené hře byl velký posun kupředu. Spoustu věcí máme nacvičených, udělali jsme spoustu dobrých a hodně povedených zápasů. Byly tam zápasy, které se nám nepovedly, určitě na domácím hřišti s Pískem, venku ve Varech a prohra s Táborskem, kde jsme měli být efektivnější a remizovali bychom, nebo dokonce vyhráli. Ty body nám samozřejmě chybí, jsme rádi, že jsme na čele. Udělali jsme velký kus práce. Spoustu lidí to ani nečekalo. V tuto chvíli můžeme říct, že jsme spokojení. Máme dva body ztrátu na vedoucí Táborsko. Dodává nám to sílu do dalších bojů a chceme postoupit do druhé ligy. Máme v týmu nejlepšího střelce soutěže, je jím Julda. Lukáš nám také hodně pomohl. Poté, co se rozehrál, dokázal střílet branky a vytvářet si šance. Spousta kluků odehrála hodně zápasů a perspektiva týmu je dobrá. Máme na čem stavět.

 

Nechci říci, že jsem byl úplně pesimistický, když se tvořilo béčko, ale byla to složitá cesta, která ještě nekončí. Udělali jsme opravdu kus práce, sestava se nám ustálila. Někteří kluci začali jezdit reprezentovat a podávají kvalitní výkony. Vyhráli jsme proti všem béčkům týmů z první ligy, což je také dobré měřítko. Hráli jsme vyrovnané utkání s Táborskem, takže máme na čem stavět.

 

Z osobního hlediska jsem spokojený s tím, jak jsme se prezentovali. Myslím si, že jsem klukům určitým způsobem pomohl, i když nemám taková čísla, jaká bych si představoval. Důležitější zápasy ještě přijdou. Když se udržím zdravý, tak si myslím, že mám klukům a týmu co dát. Tak je to i postavené. Soutěž začíná až v březnu a příprava bude dlouhá. Budeme mít čas, aby se kádr ustálil. Mohou přijít nějaké změny. Někteří hráči si řekli o to, aby byli nominovaní na přípravu s áčkem. My můžeme zakomponovat třeba hráče, kteří přijdou z dorostu nebo nové akvizice, které by mohli přijít z jiných týmů. Nečeká nás nic jednoduchého, ale na to jsme byli připravení a těšíme se na to.

 

Během podzimu přišel k nám z dorostu Adam Karabec. Už jsem o něm několikrát mluvil. Je to velký talent. Je to projekt akademie. Hodně se na něj spoléhá. Je to takový další Adam Hložek nebo Patrik Schick. Tito kluci vystřelili již jako mladí a dala se jim šance ve starších kategoriích. Pro Adama je to velký skok. Bude určitě pod kontrolou, jak to zvládá. Odehrál spoustu zápasů za sebou, jak v reprezentaci, tak s námi. On sám ví, na jakých věcech má pracovat a je pro něj dobře, že má kontakt s dospělým fotbalem. Nejen jemu, ale i jiným mladým klukům ta třetí liga pomáhá. Pevně věřím, že se prosadí a bude stabilním členem Sparty.

 

Předchozí díl Zápisníku Lukáše Váchy najdete zde

 

Musím říct, že divácká návštěva Strahova byla vždy dobrá. Když to vyšlo, že hrálo ještě áčko odpoledne, tak to bylo pro lidi i lákavé. Hodně lidí třetí liga a to, jak se mladí kluci prosazují, zajímá. My jsme byli s diváckou kulisou naprosto spokojení a musíme divákům poděkovat. I na venkovní výjezdy jezdili fanoušci v hojném počtu. Sparta prostě táhne a fanoušky máme všude. Všude si naši fanoušci za námi našli cestu, což je skvělé. Jsme za to strašně rádi. Na Strahově jsou podmínky pro diváky poměrně specifické, ale lidi stejně chodí a podporují nás.

 

Tímto vydáním samozřejmě nekončíme. Trénuje až do 6. prosince a nadále budu přinášet informace, co se děje. Nebude to pouze o fotbale, ale i o jiných sportech. Také přiblížím svůj výlet do Lipska za Patrikem Schickem, svou dovolenou a jiné věci.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou