Hodnocení podzimu: Sokol Jimramov

0

Po podzimní části okresního přeboru patří Jimramovu čtrnácté místo. O zhodnocení jsme požádali Pavla Borovského.

 

Říká se, že druhý rok ve vyšší soutěži bývá těžší. A i když na takováto pravidla moc nedám, minimálně naše výsledky a postavení v tabulce tento výrok potvrzují. Můžeme si za to ale sami. Základní příčinou je uspokojení po povedeném jaru, kdy jsme si nejspíš začali myslet, že přebor je brnkačka na nedělní vyprdění. Ale není a několik soupeřů nám to dost názorně ukázalo. Další problém jsou naše vstupy do jednotlivých utkání, stačí se jen podívat na výsledky prvních poločasů. Ve většině zápasů začneme hrát až když prohráváme o dva, tři góly a to už pozdě s tím něco udělat (světlá výjimka s Bystřicí se povede jednou za x let). Dále pak bohužel kluci přestali chodit trénovat, poslední smysluplný trénink proběhl koncem září, pak už jen 5 nebo 6 zoufalců, který si dají báčko a jdou na škopek. Celkově je to pak o přístupu jako takovém, s tím naším prostě přebor hrát nemůžeme.

 

Na podzim nám nefungovala ani obrana, průměr skoro 5 gólů na zápas, ale ani hra dopředu, když jsme vstřelili 20 branek, ale z toho 12 ve třech zápasech, ve zbylých deseti zápasech pouze 8. Šancí jsme si dokázali vypracovat celkem dost, ale jejich proměňování je pro nás velký problém. Z těchto pár čísel je naše postavení celkem pochopitelné. Bohužel oproti jaru jsme ve většině zápasů zaostávali, a protože si myslím, že úroveň soutěže určitě nahoru nešla, pak musí být problém v našich řadách.

 

Pozitivem je naopak zařazení mladých hráčů do sestavy, kdy během podzimu nastoupilo 5 hráčů ročníku 2000 a mladších a nebyly to jen pár minutové štěky, ale myslím, že dostávali příležitost pravidelně a budou ji dostávat i nadále.

 

Pokud bych měl nějak zhodnotit podzimní tabulku, tak první trojka je na svých místech opravněně. Křižanov mě v našem vzájemném zápase moc nepřesvědčil, ale tam to bylo o podcenění, jinak vyhrával celkem přesvědčivě. Osovka u nás hrála velmi dobře, je vidět co chtějí kluci Večeřovi hrát a jejich svěřenci to dokáží přenést na hřiště. Bobrové to u nás nevyšlo, ale jinak potvrdila že patří mezi stálice na prvních místech. Od čtvrtého do desátého místa je to v sedmi bodech, tyto celky můžou být v klidu a na jaře si to rozdat o co nejlepší umístění. Bystřická benfika spolu se Santusem budou muset pro klid ještě nějaký bod přidat, no a my s Doubravníkem si to rozdáme o sestup.

 

Na ukončené se mimo jiné řešila i moje pozice hrajícího trenéra a výsledkem je, že jako druhý trenér přichází k mužstvu O. Buchta. Já věřím, že přinese jiný pohled a hlavně uvidí zápas z lavičky a může reagovat na průběh lépe než já ze hřiště. Základ je však v samotných hráčích a pokud nezmění myšlení a přístup tak zlepšení nepřijde. 

 

Hned od listopadu chodíme každý pátek do jimramovské haly, zatím na fotbálek, ale od ledna tam bude probíhat trochu jiná příprava, než jak jsou borci zvyklý(smích). Od 5. ledna začnou i nedělní tréninky venku, takže možnost se na jaro pořádně připravit hráči mají...

 

 top 5 přeboru:

Jan Pohl

Martin Malý

Dino Hodžić

Milan Špaček

Jan Veselský

 

klobása přeboru: jednoznačně Jimramov(smích)

 

Sportu zdar, vesnické čutané zvlášť a DYCKY JIMRAMOV

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou