Divočiny týdne: Rozhodčí čekal na zápas, žádný z týmů nedorazil. Došlo i k inzultaci sudího

0

Uplynulý fotbalový víkend přinesl mnoho zajímavých situací a výsledků. Co uvízlo v síti redakce fotbalunas.cz?

KDE JSOU HRÁČI, DIVIL SE ROZHODČÍ

Na utkání III. třídy mezi Razovou a Malou Morávkou přijel rozhodčí. Jenomže kromě něj už nikdo jiný nedorazil. Těžko říct, na jaké straně se stala chyba, ale utkání se každopádně o víkendu neodehrálo a líčení sudího v jeho zprávě dokumentuje jeho rozpoložení a zoufalství:

"Na začátek utkání, které mělo začít v 17.00, se obě družstva i po řádné čekací lhůtě 20 minut k utkání nedostavila. Hrací plocha nebyla vůbec přípravená, nebylo nalajnované hříště, na brankách nebyly natažené sítě. K počítačí jsem se nedostal, vše bylo zamknuté. Zápis o utkání jsem psal a dokončíl doma."

 

PRVNÍ INZULTACE ROZHODČÍHO V SEZÓNĚ

V zápase Velké Albrechtice - Stachovice (OP Nový Jičín) ukončil rozhodčí v 54. minutě po jeho inzultování ze strany hostujícího hráče. "Po odpískaní postavení mimo hru jsem dobíhal na místo přestupku a hostující hráč číslo 10 do mne vrazil tak prudce, že jsem upadl na zem. Následně mi z ruky vykopl píšťalku a pěstí mě ležícího na zemi prudce udeřil do pravé strany tváře, spánku. Zůstal jsem ležet až do příchodu pořadatelů, kteří mi pomohli vstát a doprovodili mě do kabin," líčil událost rozhodčí.

 

Stachovické čin jejich hráče mrzí, ale zároveň přispěchali s protestem. "Rádi bychom se ohradili proti způsobu arogantního a provokativního jednání rozhodčího, o čemž svědčí i udělení žluté karty vedoucímu družstva ne za kritiku, ale upozornění na neustálé porušování základních pravidel fotbalu. Nedbal i na rady školených asistentů a to i přesto, že ze své posice nemohl řádně dané situace posoudit. Svým jednáním tak silně ovlivnil chování jak samotných hráčů, tak i vedení mužstva. K incidentu samotnému - po posouzení sporné situace a pouze verbální reakci hráče č.10, záměrně a zcela nepochopitelně, na místo dodržení řádné vzdálenosti, vykročil sudí do přímého kontaktu s hráčem, o čemž svědčí i to, že hráč č.10 strčil HR hrudí a né za použití rukou nebo paží. Následné odkopnutí píšťalky bral hráč č.10 jako protest proti výkonu HR a samotné udeření nebylo silné intenzity. Rádi bychom aby tento protest v žádném případě nebyl brán jako omluva za incident, který se odehrál a jak samotný hráč tak i zbytek družstva a vedení tělovýchovné jednoty toho však velmi lituje. Otevřeně však musíme upozornit na psychickou labilitu daného hlavního rozhodčího, která přechází až v otevřenou aroganci, která je všem známa. Tímto žádáme o vyřazení pana Fiebera z nominace rozhodčích pro zápasy TJ Slavia Stachovice."

 

DIVOČINA VÍKENDU

4 ČERVENÉ KARTY - Kojetice - TJ Sokol Škvorec B (Praha - východ | III. třída sk. A) - Rozhodčí Bubanec kartami nešetřil a celkem čtyři hráče vylil po druhých žlutých kartách. A to během pouhých dvaceti minut mezi 60. a 80. minutou zápasu.


18 karet - FK Libochovice - Úštěk
(Litoměřice | Okresní přebor) - Sudí Marčaník vytasil celkem neuvěřitelných 18 karet. 16 žlutých a v nastavení došlo i na dvě červené, a to pro dva domácí hráče, kteří neudrželi nervy a rozhodli se rozhodčímu od plic říct, co si myslí o jeho výkonu v zápase.

 

PŘESTŘELKA VÍKENDU

7:9 - SK Pozořice B - SK Měnín B (Brno - venkov | IV. třída sk. A): Šestnáct branek v utkání, to už se vidí málokdy.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou