Distanc za zlomení Lafatovy nohy potvrzen. Osm měsíců není nepřiměřený trest, zní ze svazu

0

Obránce Hluboké nad Vltavou Karel Jonáš na polovině hřiště tvrdě fauloval unikajícího Davida Lafatu. Ten skončil se zlomenou nohou. Rozhodčí neudělil za zákrok ani žlutou kartu. Následně ale fotbalista vyfasoval roční stopku, která byla posléze zmírněna na osm měsíců. Proti tomu se Jonáš odvolal k nejvyšší instanci. Jenomže neuspěl...

Nedávno jsme informovali o trestu zákazu činnosti hráče Hluboké Karla Jonáše v délce osm měsíců za faul na Davida Lafatu, který vynesla odvolací komise Jihočeského kraje.

 

Hráč Karel Jonáš podal prostřednictvím svého právního zástupce k Odvolací komisi FAČR návrh na přezkoumání rozhodnutí ORK. V návrhu bylo namítáno, že se ze strany hráče Jonáše nejednalo o surovou hru. Dále byla v návrhu namítána nepřiměřená délka trestu.

 

Jednání ve věci návrhu bylo nařízeno na úterý 20. srpna v sídle FAČR. Za ORK se jednání zúčastnil předseda Tomáš Hajdušek, hráč ani jeho právní zástupce se na jednání nedostavili.

 

Odvolací komise přijala toto rozhodnutí:

OK 19/2019: Věc přezkumu rozhodnutí Odvolací a revizní komise JčKFS č.j. ORKJč/2/2019 ze dne 27. 6. 2019 prováděný na základě návrhu hráče Karla Jonáše, ID 87040747, rozhodla OK FAČR tak, že návrh na přezkum v souladu s ust. § 116 odst. 4 Disciplinárního řádu FAČR zamítla jako nedůvodný.

 

Odvolací komise na základě odborného stanoviska Pravidlové komise FAČR dospěla k závěru, že se v případě faulu na Davida Lafatu jednalo ze strany hráče Karla Jonáše o surovou hru ve smyslu pravidel fotbalu. Udělený trest zákazu činnosti neshledala Odvolací komise jako nepřiměřený přísný.

 

Tomáš Hajdušek, předseda ORK Jihočeské kraje, byl s výsledkem přezkuku spokojen.  „V konečném důsledku jsem rád, že byla celá věc řešena potřetí, tentokrát na té nejvyšší úrovni fotbalových disciplinárních orgánů. Snad po tomto rozhodnutí je už všem jasné, že lámat nohy není v amatérském fotbale běžná a standardní věc, která by snad k fotbalu měla patřit. Pro nás a hlavně pro naší krajskou disciplinárku je takto nastaven určitý základ, od kterého bude možno odvozovat rozhodování v dalších případech, pokud k nim v budoucnu dojde, jakkoliv si to nikdo z nás nepřeje." Upozornil také na trest pro Jana Beža, bývalého fotbalistu Hořovicka, který v roce 2017 v divizi skluzem zlomil nohu soupeři (psali jsme ZDE) a vyfasoval trest na celý rok.

 

PSALI JSME:

David Lafata v bolestech. Soupeř mu v krajském přeboru skluzem zlomil nohu

Zlomil Lafatovi nohu. Teď si vyslechl trest - rok si nezahraje fotbal!  

- Zákrok na Lafatu byl tvrdý, ale útoky na faulujícího v diskuzích jsou zbytečné, říká spoluhráč hvězdy

Faul na Lafatu? Po odvolání stopka na osm měsíců. Za zlomené nohy musí padat tvrdší tresty, říká šéf jihočeské odvolací komise

 

   

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou