Celek z I.A zaskočil Otrokovice, jinak většina týmů z MSFL potvrdila roli favorita, ale nikdo to neměl jednoduché

0

Sedm z deseti týmů Moravskoslezské fotbalové ligy v Mol cupu postoupilo. Největší překvapení si přichystala Olešnice, hrající I.A třídu,  která porazila  Otrokovice 2:1.

 

Olešnice - Otrokovice 2:1 (12. Pecháček, 68. Machalický - 38. Jasenský z pen.)

Bylo jasné, že hosté jsou favoritem. Sázkové kanceláře vypsaly kurz 7 na vítězství domácích. Těm se však podařilo rozjetého soupeře překvapit. Otrokovice porazili v předkole poháru divizní Přerov na jeho hřišti 5:0 a v MSFL porazili Hlučín 2:0 a remizovaly se silným Vyškovem 0:0. První kdo jim dal tedy branku v tomto soutěžním ročníku byla Olešnice. Díky důrazu a dvěma standardkám zvítězila 2:1. Navázala tak na výhru v předkole nad divizními Novými Sady. Na malém a nepřilíš kvalitním hřišti na Bouzově jejich výhru sledovalo 300 diváků. Otrokovice navíc přišli o vyloučeného Přikryla.

Ladislav Gallo (trenér Olešnice): Byl jsem se na ně podívat. Věděl jsem, že jsou vysocí a budou nakopávat. Určitě nám pomohlo hřiště, protože bylo vidět, že mají kvalitní přechod do útoku. Klukům jsem říkal, kam mají kopat standardky, aby byli úspěšní. Jsem i tak překvapený, že jsme se z těchto situací dvakrát prosadili. Žijeme pohádku, kluci na tréninku dřou a teď se jim to vrátilo.

Michal Hubník (trenér Otrokovic): V poháru to bývá o houževnatosti soupeře. Většinou to je o prvním gólu. Kdybychom ho dali my, tak by to soupeř musel otevřít a hrálo se nám jinak. Znám některé jejich hráče z MSFL a věděl jsem, že mají kvalitní zkušené mužstvo. Nemůže se nám stávat, aby nám dvakrát proletěl míč vápnem po standardkách. Kdyby se hrálo na větším hřišti, tak by se nám lépe kombinovalo a mohli bychom nabíhat více ze stran. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, protože to bylo stejné i pro soupeře.

Frenštát pod Radhoštěm - Hlučín 1:2 (83. Walder - 26. Rubý, 30. Dostál)

Hlučín napravil špatný vstup do MSFL postupem v poháru. Přišel ale o vyloučeného Dolbu.

Hlubina - Dolní Benešov 1:2 (78. Procházka - 14. Býma, 57. Škroch)

Kroměříž - Vítkovice 2:2 (3:4 na pen.) (1. Kovář, 90. Fládr - 23. Suchan, 51. Zorvan)

Hanácká Slavia druholigového soupeře dlouho trápila. Dokázala v devadesáté minutě vyrovnat. Nepomohly ji ani branky v první a poslední minutě a po stodvaceti minutách ale padla na penalty.

Rýmařov - Uničov 2:3 (19. a 32. Šupák - 42. Bača, 46. Krč, 62. Hapal)

Uničov prohrával už 0:2. Nakonec však zápas s loni ještě třetiligovým Rýmařovem, který téměř neoslabil otočil. 

Lanžhot - Znojmo 1:1 (3:1 na pen.) (66. Královič - 86. Okleštěk)

Loni ještě druholigový celek prodloužil šňůru špatných výsledků. Sice čtyři minuty před koncem odvrátilo Znojmo vyřazení v základní hrací době, ale potom nerozhodlo a proměnilo pouze jedinu penaltu ze čtyř. Přišlo navíc o vyloučeného Martínka.

Nový Jíčín - Frýdek - Místek 2:3 (8. Hurta, 75 Smolarčík z pen. - 68. a 78. Šumský oba z pen., 90+1 Telnar)

Frýdek si zajistil postup až v nastavení díky brance Telnara. V MSFL ale bude postrádat vyloučeného Šohaje.

Rosice - Velké Meziříčí 4:2 (7. a 37. Pazourek, 17. Novák, 49. Kirschner - 84. Simr, 86. Demeter)

Všechovice - Petřkovice 0:4 (53. a 72. Ptáček, 67. a 88. Szotkowski)

Loňský vítěz olomouckého krajského přeboru a postupující do divize neměl proti Petřkovicím šanci.Odra však rozhodla díky dvoum dvougólovým střelcům až ve druhém poločase.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou