FOTOGALERIE: 16. ročník turnaje v malé kopané v Horním Dvořišti

0

13. 7. 2019 se v Horním Dvořišti uskutečnil již šestnáctý ročník turnaje v malé kopané. 

V sobotu dne 13. 07. 2019 se na hřišti v Horním Dvořišti konal již šestnáctý, tentokrát propršený, ročník turnaje v malé kopané. Letos se jej zúčastnilo deset týmů. Přítomné týmy byly předem nalosovány do dvou skupin po pěti. Z každé skupiny postupovaly čtyři týmy, které se utkaly křížem ve čtvrtfinále. Hrací doba byla 2 x 12 minut. Pohled do soupisek pak pomohl v hledání možných favoritů celkového prvenství. Do širšího okruhu favoritů patřila již tradičně kaplická Rafanda, Laxní přístup, Bombarďáci, či obhájce prvenství tým Kanonýrů z Besednic. Pozadu rozhodně nechtěly zůstat ani ostatní týmy.

 Papírové předpoklady na postup favoritů ze skupin se začaly postupně naplňovat, když bez ztráty bodu postoupila ze skupiny A Rafanda a z béčka Laxní přístup. Překvapivý výkon předváděl i domácí Dream team, který ztratil jen s Rafandou. Čtvrtfinálové dvojice nakonec vytvořila kaplická Rafanda s Kanonýry, domácí Dream Team s FC Selák Dolní Dvořiště, nováček FC NSN s Bombarďáky a Laxní přístup s Alkáči, kteří nakonec do vyřazovacích bojů postoupili bez bodu jako náhradníci za dolnodvořištské Casino, jenž se vinou pracovních povinností většiny hráčů, účasti ve vyřazovacích bojích vzdalo.

 Čtvrtfinále dopadla pro leckteré účastníky překvapivě. Z A skupiny vítězná Rafanda podlehla po penaltách Kanonýrům a domácí Dream team těsně dolnodvořišťskému Seláku. Až tým ze třetí příčky áčkové skupiny, Bombarďáci dokázali s odřenýma ušima přetlačit nováčka FC NSN (nám se nechce) po penaltách. Jediný jasný postup si tak zařídil Laxní přístup, který naděloval stejně jako v základní skupině a vyhrál jasně 9:1 nad Alkáči.

 Semifinálové duely nabídly vyrovnané zápasy, když Bombarďáci vyhráli nad Kanonýry brankou Caise už z počátku zápasu a prohru po penaltách do té doby neporaženého Laxního přístupu se Selákem. Zde vedl Laxní přístup ještě dvě minuty před koncem 2:0, aby nakonec nezvládl penaltový rozstřel.

 Zápas o třetí místo se nakonec nehrál a týmy Laxního přístupu, respektive Kanonýrů se dohodly, že si dají jen penalty, kde uspěl tým Kanonýrů 2:1 a po loňském titulu vyválčil letos třetí příčku. Ve finálové bitvě se dala očekávat vyrovnaná partie, byť mírně favorizovaný byl tým Bombarďáků. Hráči Seláku zdatně bránili a dokázali udržet do poločasu bezbrankový stav. Jenomže brzký gól v jejich síti na začátku druhého poločasu vše dokonale obrátil ve prospěch jejich finálového soupeře. Skóre otevřel umístěnou střelou Sláma. O malou chvíli ho napodobil Cais a Bombarďáci byli na nejlepší cestě za celkovým triumfem. Selák bojoval, a v houstnoucím dešti se mu podařilo snížit Kuchařovým gólem. To bylo nakonec však vše a tak mohl tým Bombarďáků definitivně slavit.

 Při závěrečném hodnocení organizátor turnaje Zdeněk Kemény ve spolupráci s předsedou oddílu TJ Horní Dvořiště Karlem Píchou poděkoval všem přítomným za účast a za předvedené výkony. Pořadatelé pak ocenili nejlepší. Korunu krále střelců si na tomto turnaji poněkolikáté vystřílel hráč Laxního přístupu, devatenáctigólový Josef Ševčík. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Jaroslav Vondráček hájící barvy nováčka turnaje FC NSN (nám se nechce). Poté byly vyhlášeny všechny týmy a čtyři nejlepší si odnesly věcné ceny v podobě pohárů. Poděkování se dočkala i trojice arbitrů, která odřídila všechna turnajová utkání, jmenovitě Pavel Hladík, Jaroslav Holub a Antonín Petroušek. Než byl turnaj oficiálně ukončen, tak se zástupci oddílu TJ Horní Dvořiště oficiálně rozloučili s Václavem Měchurou a jeho kariérou, která byla velmi bohatá.  " Venco, díky, za to, co si pro náš oddíl udělal a pro fotbal celkově." prohlásili představitelé klubu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou