Výběr OFS Žďár nad Sázavou U12 na republikovém finále šestý!

0

Ve dnech 10.-11. června se v Praze na Motorletu konalo Mistrovství republiky okresních fotbalových výběrů v kategorii U12(ročník narození 2007). Jako nejlepší výběr z celé Moravy OFS Žďár nenavázal na rok staré vítězství ročníku 2006 a skončil na šestém místě.  Pro náš okres je to ale velké vyznamenání, protože jsme se na zmíněný turnaj za poslední čtyři roky třikrát kvalifikovali. Hlavně trenéři všech okresních klubů zasluhují uznání s prací s mládeží, které v klubech odvádějí!

Od září 2018 sehrál okresní výběr Žďár nad Sázavou 18 zápasů než se mohl kvalifikovat na zmíněný pražský turnaj. Po vítězství v krajském kole, kde za sebou nechal výběry Jihlavy, Pelhřimova Havl. Brodu a Třebíče následovalo semifinálové klání Východ, v němž si vybojoval postup společně s výběry Ústí nad Orlicí a Rychnovem nad Kněžnou. Za sebou nechal výběry Olomouce, Vsetína, Nového Jičína a Brna. Ze semifinále Západ pak postoupily týmy Praha město, Praha východ a Klatovy. Náš výběr byl tak jediným, který ve finále reprezentoval celou Moravu!

 

Ve finálovém turnaji v Praze na Motorletu se museli kluci vypořádat s nesnesitelným vedrem, které v Praze tyto dny panovalo. Všechny tři zápasy jsme první den bohužel prohráli, když hlavně zápas s nakonec na turnaji druhým výběrem Praha město byl slibně rozehraný, ale nakonec jsme odešli o branku poraženi. Zápas s nakonec čtvrtými Klatovy jsme po špatném prvním poločase, kdy nás soupeř třikrát potrestal, ve druhém poločase nezdramatizovali a prohráli 1:4. Záverečné utkání prvního dne s nakonec bronzovým výběrem Praha východ nás zastihl ve velkém útlumu a prohra 0:5 byla takovou malou fackou pro všechny naše hráče. Do čtyřhvězdičkového hotelu Galaxie, kde jsou ubytováni při reprezentačních srazech všechny naše mládežnické reprezentace jsme odjížděli proto v ne moc dobrém rozpoložení. K omluvě všem hráčům byl snad jen fakt, že jsme za 210 minut na největším odpoledním horku odehráli 120 minut, ve velkém nasazení, na které mnozí hráči nejsou ze svých soutěží zvyklý.

 

Druhý den v úterý nás opět za velkého vedra, čekal na travnatém hřišti zkropeném nočním deštěm, v prvním zápase pozdější vítěz z Ústí nad Orlicí. V zápase jsme hlavně v prvním poločase předvedli výborný výkon a i ve druhém poločase jsme dlouho favorita zápasu trápili. Ten bohužel v závěru rozhodl o dvoubrankovvém vítězství. V posledním zápase turnaje nás pak čekal Rychnov nad Kněžnou a po velmi dobrém výkonu, kdy ze sebe kluci vymačkali zbytky sil jsme uhráli nerozhodný výsledek, který nakonec odsoudil hosty k pátému místu.

 

Pohár a medaile pro nejlepší okresní výběry republiky všem hráčům předali na slavnostním vyhlášení bývalý reprezentační a ligový hráči Karel Poborský, Roman Vonášek a Luboš Zákostelský.

 

Sestava :  Červinka – Brusenbauch (SFK Vrchovina), Šváb, Teplý, Vošmera, Vala, Liška(V.Meziříčí), Zeman, Pavlů(Bystřice), Karmazín(V.Bíteš), Farkaš, Jaroš, Litoborský, Přikryl(Nedvědice)

 

Trenéři: Zdeněk Veselý a Petr Procházka

 

Výsledky:

OFS KLATOVY 1:4

OFS PRAHA 2:3

OFS PRAHA VÝCHOD 0:5

OFS ÚSTÍ NAD ORLICÍ 0:2

OFS RYCHNOV NAD KNĚŽNOU 2:2


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou