Postupy a sestupy v krajských soutěžích

0

Blíží se konec sezóny 2018/2019 a množí se dotazy na postupy a sestupy. Pojďme si vše shrnout!

Divize D

 

Postup (1): Blansko

 

Sestup (1): Humpolec si v minulém kole zajistil jistotu účasti i v další sezóně. Z celků z Vysočiny tedy nikdo do krajských soutěží nesestoupí. 

 

Krajský přebor:

 

Postup (1): Za postupem míří po famózním jaru Bystřice nad Pernštejnem. Té stačí v posledních dvou kolech získat dva body. Bystřice hraje doma s Košeticemi a v Přibyslavi. 

 

Postupovat bude i první z druhých celků z moravských krajských přeborů. O postupu rozhodne koeficient, kdy se počet bodů vydělí počtem odehraných utkání. V této statistice jasně vede Polanka z Moravskoslezského KP, která má koeficient 2,32 bodů na zápas. Pelhřimov je až za Luhačovicemi a Provodovem na čtvrtém místě a první Polanku nemůže předstihnout.

 

Sestup (1): Košetice

 

1.A třída skupina A

 

Postup (1): Do krajského přeboru míří Bedřichov. Ten ještě hraje s Kostelcem a Pacovem a k jistotě postupu mu stačí dva body, jelikož má s Kamenicí i Dobronínem lepší vzájemné zápasy.

 

Sestup (1 - 2): Jistým sestupujícím je Pacov. Mírovka se musí ohlížet do druhé skupiny, jelikož sestoupí tým na 13. místě s horší bilancí. Mírovka hraje dvakrát doma, a to s Třeští a rezervou Humpolce. K záchraně by jí měl stačit bod.

 

1.A třída skupina B

 

Postup (1): Jistotu prvenství v soutěži si zkomplikovaly Šebkovice, kterým nevychází závěr soutěže a na Dukovany už mají náskok jediného bodu. Pro Šebkovice však hovoří lepší vzájemná bilance. Šebkovice hrají doma s Vrchovinou B a v Jaroměřicích. Dukovany čeká doma Radešínská Svratka a venku Budišov. 

 

Teoretickou šanci má i rezerva Žďáru, ale to by musel přijít totální kolaps dvou prvních celků tabulky.

 

Sestup (1 – 2): Jak je psáno výše. Sestoupí poslední tým a tým z horší bilancí na 13. místě ve skupinách A a B. 

 

Poslední Jaroměřice ještě mohou přeskočit Nové Syrovice, ale jejich těžký los tomu moc nenasvědčuje, jelikož hrají v Koutech a doma se Šebkovicemi. 

 

Zamotaná je situace mezi Novými Syrovicemi a rezervou Třebíče, které čeká vzájemný zápas. Pro Třebíč půjde o poslední zápas a i bod jí zajistí setrvání v soutěži. Pokud by vyhrály Nové Syrovice a zvládly by i zápas v Želetavě, tak by se ještě mohly zachránit.

 

1.B třída skupina A

 

Postup (2): Jistým postupujícím je Rozsochatec.

 

O druhé místo svádí souboj Černíč s Novým Rychnovem, přičemž Černíč má lepší vzájemnou bilanci. Černíč hraje se Ždírcem a v Pohledu. Nový Rychnov hostí Rozsochatec a sezónu zakončí v Tisu.

 

Sestup (2): Habry a Šmolovy

 

1.B třída skupina B

 

Postup (2): Postup má jistý Měřín.

 

O druhé místo svádí souboj Počítky s Přibyslavicemi. Počítky hrají v Rantířově a doma s Mřínem a mají o dva body více. Přibyslavice jedou do Stonařova a hostí Velkou Bíteš. Na kolaps soupeřů čekají Moravské Budějovice s Bohdalovem, které čeká vzájemný zápas.

 

Sestup (2): Jistým sestupujícím je Rantířov.

 

Mezi Polnou B a Štěpánovem se rozhodne o dalším sestupujícím. Polná má o tři body více a lepší vzájemnou bilanci. Polná hraje v Měříně a doma se Starčí. Štěpánov hostí Luka a sezonu zakončí ve Velkém Beranově.

 

Postupy z okresních přeborů:

 

Havlíčkův Brod: Kožlí

 

Jihlava: Batelov

 

Pelhřimov: ???

 

Třebíč: FŠ Třebíč

 

Žďár nad Sázavou: Hamry

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou