Kanonýr Olešníku Lukáš Dudek: Derby jak se patří? Za mě už nikdy víc. O hlubocký fotbal jsem po víkendu ztratil zájem

0

Hluboká padla s mistrovským Olešníkem vysoko 0:4. Olešnický šutér Lukáš Dudek tentokrát neskóroval, ale po utkání byl plný dojmů. A ty nebyly radostné. Zranění Davida Lafaty, vyloučení dvou hráčů Olešníka, způsob řízení zápasu, chování hlubockých hráčů, s tím se Dudek, který za Hlubokou dlouhá léta hrál, jen těžko srovnává.

V Hluboké máte fotbalové kořeny, jak prožíváte zápasy s tímto soupeřem?

Na Hluboký jsem působil dvacet let, s fotbalem jsem tady začínal, dvakrát se stal nejlepším střelcem KP a pak putoval do Olešníka. Po postupu do KP s Olešníkem je pro mě zápas s Hlubokou vždy specifický a motivace je větší, než v jiných zápasech. Nejinak tomu bylo i tento týden, už čtrnáct dní máme splněno jsme mistři, naopak Hluboká hraje o záchranu v soutěži.

 

S jakými pocity jste šel do posledního víkendového utkání?

Viděl jsem Hlubokou na jaře dvakrát a tak nějak jsem nejen já, ale i kluci tušili, co nás v zápase čeká. Klukům pod zámkem se herně nedaří, naopak my si zbytek soutěže užíváme a chceme ji dohrát na vítězné vlně, stejně jsme přistupovali i k derby na Hluboké.

 

Už v 11. minutě přišel moment, po kterém byl odnesen David Lafata ze hřiště na nosítkách se zlomenou nohou. Jak jste zákrok na něj hodnotil? 

Faul to byl z kategorie ostřejších, ale z mého pohledu to nevypadalo nijak vážně, až když se David po pokusu postavit svalil na zem, věděl jsem já i kluci, že je zle. Nevím, proč rozhodčí neudělil kartu, už předchozí zatažení, kdy nechával výhodu, mohlo být na kartu. Když mu pak Lafi řekne, že má nohu zlomenou a on ho odbude, že nemá... Co si o tom mám myslet.

 

Autorem zákroku byl obránce Karel Jonáš, který teď v internetových diskuzích dostává pořádně naloženo. Znáte se s ním?

Ten zákrok se probírá po celém kraji, byl zbytečný a zároveň nešťastný, ještě k tomu na legendu českého fotbalu. Ale útoky na adresu Kuzmy (Karel Jonáš) jsou zbytečné, zrovna tenhle kluk si to nezaslouží!

 

V derby se jiskřilo i dál a vše vyvrcholilo čtyřmi červenými kartami...

Celou situaci jsem sledoval z půlky, nechápu chování Kadlece, neznám ho. Doteď v kraji kromě dvou červených nic nepředvedl. Když se to začalo mydlit, říkal jsem si, že to možná bude konec zápasu, protože tam bylo dost lidí, pak se vám tam z půlky přiřítí Adam, nevím koho šel bránit, když zezadu vletí do Maria od nás. Nicméně ten moment, kdy běží, by mu mohl pouštět trenér Žák, s připomínkou, že by takhle mohl běhat i v samotném zápase, kdy se hraje fotbal. Výsledek 2:2 na červený.. Nevím no, Hájosovo (Pavel Hájek) ukázková kravata a složení našeho brankáře na zem, za žlutou? To si ale musí jiní lidé pustit na videu, ne, abych to hodnotil já.

 

V utkání nebyla nouze o sporné momenty, myslíte že rozhodčí duel zvládli odřídit dobře? Narážím například na neuznaný gól po údajném faulu na gólmana Hluboké Šillera.

Neznám přesný výklad pravidel, jak se posuzuje střet ve skluzu s brankářem, když je u míče pozdě. Navíc faul se zapískal až potom, co se došoural míč do sítě, což trvalo pár vteřin.

 

Už jste zmínil, že Hluboká se strachuje o setrvání v soutěži. Na některých hráčích bylo znát, jak je porážka s vámi frustruje. 

Většinou se to přešlo. Emoce plály mezi oběma lavičkami i na tribuně, někdo by řekl, derby jak se patří, za mě už nikdy víc. Nevím, jakou měl rozhodčí motivaci udělat ze zápasu tohle. Jestli chtěl zase někoho vyprovokovat k reakci na instagramu (Dudek naráží na to, že rozhodčí Reisner se v minulém týdnu "proslavil" tím, že upozornil na to, že hráč Blatné Machovský použil na svém instagramu jeho fotku s nelichotivým popiskem, hráč pak byl pokutován - psali jsme zde)?

 

Zníte hodně přepadle. Dokázal jste se z výhry vůbec radovat?

Výhra 4:0 hovoří za vše, chceme vyhrát každý zápas, i když nemáme už o co hrát. Po derby na Hluboké ale nikdo chuť slavit neměl. Fotbal šel stranou a zrovna tak radost z výhry.

 

Přejete Hluboké, aby se zachránila? Co si teď o klubu myslíte?

Když se na to budu koukat tak, jak jsem viděl týmy, které hrají o sestup, pak výkonnostně Hluboká patří mezi adepty na sestup, ale to jak to dopadne, je mi slušně řečeno jedno... Po sobotě jsem tak nějak ztratil zájem o místní fotbal, ať si o tom každý myslí, co chce.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou