Filip Šafránek vyfasoval stopku na deset zápasů: Vůbec toho nelituju a zachoval bych se úplně stejně

3

Tohle tu dlouho nebylo. Bavorovický fotbalista Filip Šafránek vyfasoval u disciplinárky gigantický trest na deset zápasů. Po svém vyloučení v zápase s Vodňany (1:2) se pustil slovně do rozhodčího Petra Nedvěda. Hráč poskytl pro fotbalunas.cz své vyjádření k celému incidentu a vzkazuje: "V komisi je dost chytrolínů, kteří nikdy fotbal ani nehráli a rozhodčího vždy obhájí."

V zápase s Vodňany jste byl vyloučen v 65. minutě po druhé žluté. Byly karty a vyloučení zasloužené?

Druhá žlutá a tedy i následná červená byly naprostý nesmysl. Rozhodčí přiběhl, vyloučil mě, nikdo to nechápal, ani hráč Vodňan, který řekl, že to nebyl ani faul. Já mu říkám, můžeš mi to vysvětlit, a pan Nedvěd řekl, ať vypadnu. Na to mu říkám: ´Na co si hraješ ty frajírku.´ A on opět: ´Vypadni.´ To už mě vytočil svým arogantním chováním, říkám mu: ´Dám ti lepáka a jdu,´ tak jsem zvedl ruku, že mu jí plesknu, on ustoupil, já mu jí nedal a odešel jsem do sprch. Dodíval jsem se na zápas a po konci jsem šel za ním na hrací plochu, ať mi to vysvětlí. Když byl neustále arogantní a řekl, že to vše bylo správné, tak jsem mu jí fakt chtěl vlepit a náš brankář mě držel, že to za to nestojí. Řval jsem na něj, je že arogantní z***, co všechno z*****, že k**** fotbal a sobotu nám hráčům, že bychom si to odpískali lépe sami.

 

Rozhodčí v zápise (k přečtení v galerii u článku) detailně popsal, jak jste se měl po vyloučení chovat. Nadávky, vyhrožování, že ho zabijete, že jste na něj plivnul, že jste pak pokračoval v nadávkách a výhrůžkách i mimo hřiště a po utkání, i při psaní zápisu. Asi jste sám četl, co je v zápise napsáno...

Zprávu k zápasu jsem vůbec nečetl, ani mě to nezajímá, co vše tam uvedl. Neplivl jsem na něj, jen jsem ho chtěl trefit míčem, který byl na hřišti, ale nejsem tak dobrý fotbalista, protože jsem ho netrefil, když zacházel do kobiny, míč prolétl dva metry vedle něj.

 

Co vás tedy tak naštvalo? Stalo se vám to někdy ve fotbalové kariéře dříve?

Naštvalo mě jeho arogantní chování, které měl. Ke všemu udělil 14 žlutých karet v utkání, přitom zápas to byl v klidu. Hlavní rozhodčí to nezvládl na obě strany, zkazil sobotní dopoledne všem. 

 

Když se ohlídnete, reagoval byste stejně i dnes? Mrzí vás to?

Nelituji toho ani trochu. Zachoval bych se úplně stejně jako jsem se zachoval. A přeji si, aby zápas, ve kterém nastoupím po odpykání trestu, pískal ještě jednou pan Petr Nedvěd.

 

Hráči a zástupci týmů si často stěžují na to, že proti tvrzením rozhodčího prakticky není obrana. Na zmíněném zápase byl přítomen i delegát...

Nedá se bránit proti tomu, co rozhodčí nebo delegát do zápisu uvede, dodělávají to doma a napíšou to tak, jak potřebují. Jen se zavedlo video, jezdí delegáti, mužstva to stojí jen peníze. Musel by přijít někdo, kdo by chtěl vše změnit. A to se nestane, pískají rozhodčí, kteří ani neuběhnou testy a stejně pískají, protože nemají lidi. Jsou i dobří rozhodčí v těchto soutěžích, ale těch blbců je mnohem víc.

 

Dostal jste trest na deset zápasů. Co jste na to říkal?

Samotné komisi vzkázat nic nechci, je tam dost chytrolínů, kteří nikdy fotbal ani nehráli a rozhodčího vždy obhájí. Hráče potrestají, ale rozhodčí je vždy ten, který za nic nemůže.  Sám jsem pískal a vím, o čem mluvím.

 

Čekal jste takhle vysoký trest?

Ano čekal (smích). Dostal jsem deset zápasů, vůbec mě to nepřekvapilo, kdybych se jmenoval Vrzal, Eibl nebo třeba Nedvěd, a ne Šafránek, dostal bych čtyři. (smích)

 

Jak probíhalo samotné jednání u disciplinárky?

Nikdo mě nikam nepozval.

 

Budete se proti trestu nějak odvolávat?

Ne, odstojim si to a pak si v 6. kole na podzim kopnu.

 

Jak to vlastně bude s Bavorovicemi příští sezónu? Budou pokračovat v případě sestupu v I.B třídě?

Ať to v Bavorovicich dopadne s fotbalem jakkoliv, poznal jsem tu super lidi se kterými budeme přáteli i mimo fotbal.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 5. 2019 17:53
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč
Přesně vím o čem mluvíš. Tahle sebranka co tam sedí na každým svazu 50 let je potřeba vypakovat, pak se možná něco změní
22. 5. 2019 22:16
Pane Mertl dekuji za Vaše vyjádření...jsou lidé, kteří fotbal milujou a dělají ho z lasky, davaji mu vše a mezi ty lidi patřím, k fotbalu patří emoce stejne jako porážky a vítězství, my dnes co hrajeme fotbal na teto urovni si jdeme kopnout o vikendu, sejdeme se s kamaradama po 5 dnech z prace, chceme si dát po fotbale pivo, zpříjemnit si vikend a pak přijede arogantni frajirek a vše zkurví, samozřejmě že jsem svym vyrokem rozdělil lidi na dvě poloviny, tak už to bývá...
22. 5. 2019 19:01
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov
Filipe smekám klobouk. Na zápase jsem nebyl ale vím co dokážou tyhle vyumělkovaní rozhodčí naším svazem v zápasech předvést! To, že nám mladý klucí, kteří dělají fotbal jen pro peníze místo toho aby ho ve svých letech hráli, ten fotbal a víkend kazí je pravda a z nás dělají figurky. Já už ho léta nehraji, a taky v našich zápasových letech nám pískali všichni rozhodčí hodně špatně, ale s odstupem času před nimi smekám. Pískali to za pár korun, možná na víc čekali ale tahle věková skupina podporovaná svazem je podraz na všechny lidi, kteří fotbal hrají pro zábavu. ještě jednou smekám a byl bych rád, kdyby se k tomu přidali další hráči, nebo funkcionáři a třeba i páni rozhodčí! V. Mertl

Ostatní čtou