Pohled obou týmů a sekretáře svazu na nevšední situaci, kdy se sudí sbalil během zápasu, aby pak oznámil konec s pískáním

0

Přinášíme slíbené pokračování zajímavé historky z okresního pažitu na Rakovnicku. Pro někoho se jednalo o třetinu odehraného zápasu, pro jiného zase o ukončení kariéry. Co říkají zástupci obou klubů a sekretář OFS Rakovník na reakci zkušeného sudího PaedDr. Miroslava Aksamita?

Nevšední, zajímavé, vyhrocené, přehnané, zbytečné. Tyto a další slova mohou napadat veškeré fotbalové příznivce, kteří byli přítomni v Kroučové, kde se do zkušenostmi ostříleného sudího Aksamita pustili jak domácí hráči, střídačka, tak i "fanoušci". Jak se na incident koukají zástupci obou týmů? O co přesně šlo, se můžete dočíst ZDE.

 

"Ve 32. minutě rozhodčí řekl, že končí. Přičemž si vzal klíč od své kabiny a odešel. Incidentu předcházely obě branky v zápase. U obou byli domácí hráči a příznivci přesvědčeni, že došlo k faulu na brankáře. Následně domácí hráči i příznivci dali najevo nespokojenost pokřiky a nadávkami na adresu rozhodčího, kterému došla trpělivost. Dle mého názoru byly pokřiky zbytečné. Co se týče první branky, kde jsem byl v souboji s brankářem, tak se o faul v žádném případě nejednalo. Brankář stáhl balon ze vzduchu a když dopadal, tak mi přišlo, že se o mě chtěl opřít, já uhnul, on spadl na zem a upustil míč. Po dopadu na zem koukal po míči a když viděl, že nemá šanci u něj být dříve, tak se začal svíjet a kroutit bolestí, následně jsem prostřelil zbylé hráče a dal gól. Co se týče druhého gólu, tak u něj nemůžu říct jistě, byl jsem dál od souboje, ale brankář dostal špatnou malou domů, hostující hráč dobíhal za míčem. Každý kopl do míče ze své strany, což považuji za regulérní souboj, odražený míč jsem následně opět trefil do branky", sdělil k incidentu klíčový hráč Slavoje a autor dvou branek Kryštof Loula.

 

"Dnešní utkání bylo od první minuty zvláštní. Hosté vstřelili dva skoro stejné góly do opuštěné branky. Oběma gólům předcházel střet domácího brankáře s útočníkem hostí. Ve 32. minutě hlavní sudí ukončil zápas s odůvodněním, že se necítí zdravotně v pořádku. Po domluvě obou celků dopískal utkání oddílový rozhodčí. Rád bych pro některé jedince připomněl, že se scházíme na fotbal jednou týdně a měla by to pro nás být hlavně zábava. Chápu emoce v zápase, ale všechno má své hranice", dodal k nevšednímu momentu a nevhodnému chování konkrétních osob kroučovský ofenzivní hráč Jan Husák.

 

A jak na celou situaci nahlíží Milan Vyhnanovský z pozice sekretáře OFS Rakovník? "Rozhodčí Aksamit přerušil v utkání Kroučová - Chrášťany ve 32' utkání a oznámil, že utkání nedořídí z důvodu zdravotní indispozice. Následně poskytl klubům veškeré prostředky a informace k tomu, aby utkání mohlo být dohráno a utkání skutečně dořídil rozhodčí laik. Papírový zápis o utkání byl doručen do mých rukou následující den, a tak jsem potřebné údaje do IS FAČR doplnil ze své pozice. Pan Aksamit následně oznámil KR, že ukončuje kariéru. Za KR a OFS Rakovník mu děkuji za jeho dlouholetou činnost," oznámil našemu portálu sekretář OFS Rakovník.

 

Český fotbal, byť na jedné z nejnižších úrovní, přišel o dalšího sudího. Opravdu je nutné dávat svůj názor či nespokojení směrem k sudímu najevo vulgárním způsobem? To už si musí přebrat každý sám...

 

Tak i tak, tento rozhodčí ve fotbale něco dokázal. Každý druhou nejvyšší českou soutěž nepískal, každý delegáta v té nejvyšší soutěži také nedělal. Každý nemá tu odvahu vlézt si do travnatého obdélníku ohraničeného bílou lajnou, za kterou jsou davy věčně nespokojených a nadávajících lidí. Když si přidáme některé jedince na hřišti, kteří svůj názor dají také hlasitě najevo, výsledek si dokážete představit. Bohužel, takováhle kariéra si zasloužila úplně jiný konec...

 

ČTĚTE TAKÉ: Prohlášení komise rozhodčích k nedohranému utkání: Stačí několik takových zápasů a nebude nikdo, kdo by se pískání věnoval

   

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou