To tu ještě nebylo! Sudí nadávky na svou adresu vyřešil po svém - ze zápasu ve 30. minutě odjel a ukončil kariéru

0

Nevídané! V utkání III. třídy se rozhodčí rozhodl, že již nadále nebude poslouchat nadávky hráčů a diváků z domácí strany a z utkání odstoupí. Po půlhodině hry se tak sbalil a odjel do nemocnice. "Píchli mi něco na uklidnění a propustili mě domů. Nyní, již uklidněn, oznamuji s úlevou v srdci i v hlavě ukončení činnosti rozhodčího."

O jaké utkání šlo? V utkání III. třídy na Rakovnicku Sokol Kroučová na svém hřišti přivítala Slavoj Chrášťany. Při pohledu na tabulku běžný zápas, oba celky se pohybují ve středu tabulky, byť je mezi nimi patrný bodový rozdíl. V tomto zápase vedli hosté a domácí se proti oběma gólům dosti důrazně ohradili. Ať už šlo o hráče, o střídačku a nebo o diváky. Hlavnímu sudí došla trpělivost a po inkasovaných nadávkách se rozhodl, že ze zápasu odstoupí. Pískání předal sudímu - laikovi a odjel.

 

Jak zkušený sudí Miroslav Aksamit své počínání vysvětlil? "Ve 32. minutě jsem přerušil utkání z důvodu zdravotní indispozice. Udělalo se mi špatně z těch lidí na hřišti i okolo hřiště. Oznámil jsem kapitánům, že osobně končím a šel do kabiny rozhodčích. Poradil jsem pak pozůstalým, jak mají postupovat, aby se utkání dohrálo a potom jej zřejmě odřídil oddílový rozhodčí," sdělil třiašedesátiletý rozhodčí.

 

Stav byl v té době 0:2, rozhodčí do té doby nikoho karetně nenapomínal. "Na nic jsem nečekal a odjel jsem do kladenské nemocnice, kde mi píchli něco na uklidnění a propustili mně domů. Nyní, již uklidněn, oznamují s úlevou v srdci i v hlavě ukončení činnosti rozhodčího. Svým kolegům přeji pevné nervy a silnou frustrační toleranci k hulvátům, sprosťákům a všem psychopatům, kteří se potulují po hřištích nebo postávají za klandrem, léčíce si své mindráky na soupeři nebo na bláznech, snažících se změnit svět píšťalkou. Nejde to. Všeho dočasu, pánbůh na věky, říkával můj dědeček. Měl pravdu," povzdechl si sudí Aksamit.

 

Miroslav Aksamit se pískání věnoval od roku 1975, dostal se až do druhé ligy a v nejvyšší soutěži působil jako delegát.

 

Zápas se dohrál s neměnným výsledkem, a tak si plný počet bodů odvezly v tabulce hůře postavené Chrášťany.

 

PŘIPRAVUJEME: Jak hodnotí dané utkání a počínání rozhodčího zástupci klubů, z jejichž zápasu sudí odjel

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou