Dobrovice po sezoně končí v ČFL, hlavní sponzor už nemá dostatek prostředků na investování do klubu

0

Šok zažili fandové středočeské Dobrovice v týdnu před Velikonoci. Klub na svých webových stránkách oznámil, že pro příští sezonu nebude pokračovat ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži. Zároveň v souvislosti s tím odstoupil trenér Petr Hejno.

„Cukrovarnický průmysl, v němž podniká hlavní partner FK Dobrovice Tereos TTD, je aktuálně v jedné z nejhlubších krizí za posledních 30 let, kdy se cukr prodává za cenu hluboko pod jeho výrobními náklady,“ píše se na úvod zmiňovaného oznámení. Z výše uvedeného pak vyplývá, že generální partner už nebude schopen pumpovat investice do klubového rozpočtu, které se v případě účasti v ČFL pohybují ve výši okolo sedmi milionů ročně.

 

„Bohužel, současná situace na trhu s cukrem a lihem momentálně neumožňuje TTD podporovat dobrovický fotbal tak, jako tomu bylo v minulých letech. Proto padlo bolestivé rozhodnutí nepřihlásit FK Dobrovice do následujícího ročníku České fotbalové ligy, ale pokračovat v jedné z nižších soutěží,“ píše se dále na klubovém webu.

 

Změny to však přineslo okamžité. První z nich bylo odstoupení kouče Petra Hejna, po němž A-tým převzal do zbytku sezony sportovní ředitel Petr Lukáš ve spolupráci s dosavadním asistentem Janem Studeným. A nový tandem začal svou misi na lavičce týmu skvěle, a sice výhrou 4:0 na hřišti Živanic.

 

Byť je tedy osud klubu v ČFL alespoň pro následující sezonu zpečetěn, hráči a obměněný realizační tým klubu z města cukrovaru určitě udělají vše pro to, aby se s třetí ligou rozloučili důstojně a skončili v tabulce co nejlépe. V minulém kole se jim povedlo zažeznat černou jarní sérii bez výhry, a tak doufají, že v podobném duchu budou pokračovat i nadále.

 

To ostatně potvrzuje i jeden z tahounů dobrovického mančaftu, Marek Volf. "Z mého pohledu je to velká škoda a samozřejmě mě to jako dobrovickeho odchovance velice mrzí, že se nebude hrát ČFL i nadále. Zejména potom, co jsme tu dokazali," říká upřímně a se znatelným zklamáním dobrovický útočník. "Je opravdu škoda, že to nejhůře dopadlo právě na fotbal. Hrála se stabilně ČFL a mohla se hrát i nadále. Uvidíme, co se bude dít v brzké době, kdo zůstane, kdo odejde jinam. To teď však není důležité. Do konce sezony zbývá posledních asi deset utkání a my do nich jdeme s tím, že si je chceme užít a každý zápas budeme chtít o to víc vyhrát. Mohu slíbit, že na hřišti necháme všechno," pokračuje se sedmi zásahy nejlepší střelec týmu a burcuje své spoluhráče ke skvělým výkonům ve zbytku soutěže.

 

AUTOR: DAVID PODZIMEK


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou