Stupidní jednání. Po zápase vjel na hrací plochu autem a úmyslně poničil hřiště. Klub už vyčíslil škodu

0

V Rohozné řeší nepříjemnost. Na hřiště klubu hrajícího IV. třídu okresu Pelhřimov vjel po zápase fanoušek hostujícího klubu autem a schválně zasmykoval. Trávník tak byl poškozen a Rohozná řeší, jak dát hrací plochu co nejdříve zase do pořádku. Vyjádření SK Rohozná poskytl za klub pro fotbalunas.cz sekretář klubu Michal Štrobl, přinášíme jeho celé znění.

"Velmi nás mrzí incident, který se stal po utkání našeho klubu SK Rohozná proti Vyskytné, které se hrálo v sobotu od 15:30 na domácím hřišti v Rohozné, kde po skončení zápasu fanoušek hostí zcela úmyslně poničil hrací plochu svým vozem.

 

Již před zápasem tento fanoušek zcela ignoroval parkoviště u kabin, kde byla zaparkována zhruba dvacítka aut a svým vozem BMW najel na travnatou plochu v bezprostřední blízkosti brankové čáry u rohového praporku (zřejmě aby mohl sledovat utkání z tepla svého vozu), toto samo o sobě by nevadilo, kdyby po zápase pomalu vycouval zpět na asfaltovou komunikaci.

 

Po prohraném utkání, zřejmě z frustrace, najel svým vozem na hřiště a pri otáčení úmyslně ,,zadriftoval”, dotyčnému se smyk povedl a hřiště bylo dokonale zryté. Pořadatelé se ho snažili zastavit, ale dotyčný ujel, a dokonce při tom málem srazil vedoucího mužstva domácích, který se ho snažil alespoň vyfotografovat.

 

Bezprostředně poté byla rovněž přivolána Policie ČR, aby celou věc prošetřila. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisic korun.

 

Vyzýváme proto dotyčného, aby se nám sám přihlásil a mohli jsme s ním celou záležitost mimosoudně vyřešit, v opačném případě budeme muset postupovat trestněprávní cestou, kde je tento skutek (trestný čin) uveden v § 228 — poškození cizí věci, protože výše škody, která tímto jednáním vznikla, je nikoli nepatrná.

 

Dále bych rád požádal všechny kluby a jejich fanoušky, aby se chovali na venkovních hřištích tak, jak by chtěli, aby se ostatní chovali u nich. Všichni moc dobře víte, co to dá práce připravit hrací plochu na sezónu a k zápasu, kdy musíte pravidelně sekat, hnojit, odkyselovat půdu, čistit drenáže, bojovat s krtkem apod.

 

Toto naše vyjádření není namířeno proti spolku TJ Sokol Vyskytná, ale proti konkrétní osobě, fanouškovi — idiotovi.

Děkujeme za pochopení."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou