MLÁDEŽ: Dívčí přípravka FK Rakovník bojuje nejen s okresními týmy

0

Ženy a fotbal? Téma, na které má hodně lidí svůj názor. Slýcháme, že ženské patří do kuchyně a z té mohou vyjít jen tehdy, když přivezou uhlí. V Rakovníku ale roste tým dívek, který se toto snaží vyvrátit právě na hřišti!

Druholigové ženy FK Rakovník mají mládežnickou základnu. Mladé dívky začaly pod vedením Marka Tvrze v září roku 2017, ke kterému se později přidal Tomáš Pešek, a tak má p. Zdeněk Učík, manažer fotbalového klubu, v těchto dvou trenérech jistotu, že holky budou již od mládí vedeny správným směrem. Oba totiž fotbal aktivně hrají a holkám se společně věnují třikrát týdně + o víkendech při zápasech či turnajích. Zajištěn je také zdravotní dozor od Viktorie Čechové, a tak mají holky zázemí se vším všudy, včetně podpory od rodičů, která je v neposlední řadě jednou z nejdůležitějších věcí.

 

Jak již bylo řečeno, začátek dívčí přípravky se datuje k září roku 2017 a během této doby se střetla nejen s okresními týmy, ale také s pražskými Bohemians, se Slavií, proti Viktorce Plzeň nebo Dukle či Liberci. Zážitků s míčem mají holky za tak krátkou dobu více než dost. Mají za sebou také zimní víkendové turnaje na Julisce, kde hraje ligová utkání Dukla nebo zimní soustředění v Ústí nad Orlicí hned začátkem ledna tohoto roku. Kdo se ve fotbale orientuje, tak mu nyní dochází, že na sezónu se tak holky připravují dříve než některé ligové kluby.

 

Nyní dívky bojují v nadstavbě okresního přeboru starších přípravek, kde hrají o 8. - 15. místo na okrese. O první dubnový víkend změřily své síly s klukami ze Hředel. Na podzim roku 2018 s tímto celkem prohrály 3:10 a nyní, po roce a půl? Historicky první výhra v mistrovském zápase v poměru 7:3!

 

Na tento zápas se můžete podívat v galerii z objektivu Jana Valdhanse nebo přímo na oficiálních webových stránkách dívek spravovaných Martinem Krobem, kde najdete veškeré informace včetně předešlých akcích, soupisky, fotografií nebo ohlasů trenérů!

 

Ve středu 10. dubna čekal na holky další zápas a to proti Novému Strašecí, o kterém budeme informovat.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou