Policie na hřišti. Vyšetřovala okolnosti napadení pěstmi a škrcení, po kterém Hušbauera odvezla sanitka

4

Ani uplynulý víkend se neobešel bez eskapád. I tentokrát se ten nejzávažnější případ odehrál v jedné z nejnižších soutěží, v zápase III. třídy okresu Praha-západ mezi Radlíkem a rezervou Hvozdnice. Na místo střetnutí musela zamířit jak sanitka, tak policie, která se dokonce dotazovala na okolnosti napadení s nepříjemnými následky přítomných diváků. Surově napadený hráč dokonce skončil na jednotce intenzivní péče! 

Zápas mezi Radlíkem a Hvozdnicí B byl ukončen v 84. minutě za stavu 3:1 pro domácí po události, po které hlavní rozhodčí Kubíček vyloučil dva hráče a hlavně: na jeho pokyn byla volána policie a záchranná služba. Co se přihodilo? Domácí brankář Jan Češka na hřišti po jedné z vyhrocených situací pěstí surově udeřil protihráče Jana Hušbauera. Ten zůstal ležet na hrací ploše a byl následně hospitalizován. Roli mstitele na sebe vzal hostující Štěpanovský a i on se pustil do soupeře pěstmi. Oba aktéry boxerské vložky rozhodčí vyloučil.

 

"Celá tato situace nastala po rozehrání brejkové situace hostů, kterou rozehrával Hušbauer, kdy hostujicí hráč Štěpanovský unikal sám na branku domácích a byl zastaven likvidačním zákrokem, po kterém ze strany rozhodčího přišla pouze žlutá karta pro hráče Geyera a došlo k emotivní výměně názorů a strkanici ze které domácí hráč Češka vytáhl Hušbauera, kterého odhodil a přiškrtil tak, že jiný hráč musel Hušbauerovi dát první pomoc a krk mu vrátit do stavu, aby byl schopný dýchat," líčí pro fotbalunas.cz  hrůzné chvíle Lucie Kolbeková. "Strkanice dále pokračovala a následně došlo opět ke střetu brankáře Češky, který Hušbauera udeřil tak, že zůstal ležet v bezvědomí a musel být odvezen do nemocnice, kde po přiškrcení a udeření leží na oddělení JIP," informuje o následcích počínání domácího fotbalisty Češky Kolbeková.

 

"Utkání jsem následně po dvaceti minutách čekání ukončil, protože na hrací ploše nebyl dostatečný počet hráčů obou mužstev. Vzhledem k této situaci jsem upozornil vedoucí a kapitány obou mužstev na to, že utkání je nedohráno a předčasně ukončeno," vysvětloval sudí Kubíček.

 

Domácí Radlík podal proti okolnostem uvedenými v zápise o utkání protest. Podle nich brankář Češka v přerušené hře po slovní potyčce protihráče Hušbauera nejprve odstrčil. "Ten náhle po incidentu napadl pěstí našeho brankáře a ten odvrátil útok stejným způsobem, po kterém Hušbauer zůstal ležet na hrací ploše a byla k němu zavolána sanitka. Tyto doplňující informace se shodují i s výpověďmi svědků, které byly podány Policii ČR," podávají zástupci Radlíku svůj pohled na okolnosti události, která přinesla vážné zranění hostujícího fotbalisty.

 

Radlík dále nesouhlasí s tím, že by utkání nešlo dohrát z důvodu, že na hrací ploše nebyl potřebný počet hráčů. "Toto tvrzení se nezakládá na pravdě. Pan rozhodčí cca po dvaceti minutách od incidentu utkání ukončil po dohodě s hostujícím mužstvem, které odmítlo pokračování ve hře. Striktně odmítáme, že tým domácích neměl na hrací ploše dostatečný počet hráčů a nechtěl pokračovat v utkání," ohlíží se za utkáním tým, který místo pohodlného dohrání zápasu při dvoubrankovém náskoku bude vyhlížet, jak se o osudu duelu rozhodne u kulatého stolu. A domácí Češka bude čekat, jak jeho napadení vyhodnotí nejen fotbaloví činovníci, ale i Policie ČR.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 3. 2019 14:49
To si asi děláte s tímhle článkem srandu ne???? Jakým stylem jako podáváte tyhle informace???? Nechcete rovnou napsat, že Radlík je nejlepší tým v soutěži, který nikdy nemá žádný problém a všechno způsobili hráči Hvozdnice???
Nevidím v článku nic o tom, že pan Češka je normální magor, který málem zabil člověka !!!!!!!
25. 3. 2019 16:09
redakce fotbalunas.cz
Hezký den, informace podáváme objektivním stylem za využití veřejně dostupných zdrojů. Z článku určitě nevyplývá, že by za incident nemohl hráč Češka nebo by jej způsobili hráči Hvozdnice. Pokud máte k události podrobnosti, rádi je do článku zapracujeme. Díky, redakce fotbalunas.cz
25. 3. 2019 17:17
Velice ráda Vám podám objektivní informace, které budete moci zapracovat do článku. Napište mi prosím e-mail, kam Vám vše mohu zaslat.
25. 3. 2019 17:24
redakce fotbalunas.cz
Výborně, napište prosím na michal.spirek@fotbalunas.cz

Ostatní čtou